woensdag, oktober 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ANWB herstelt Oranjeroute in oude glorie
ANWB herstelt Oranjeroute in oude glorie

ANWB herstelt Oranjeroute in oude glorie

  • Netherlands
  • Samen met het Oranje Fonds en het tijdschrift Margriet organiseert de ANWB op zaterdag 27 april, de verjaardag van onze toekomstige koning, een sponsorfietstocht in Apeldoorn langs de Oranjeroute.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

Deze 35 kilometer lange fietsroute is de afgelopen tijd door ANWB-vrijwilligers in oude glorie hersteld. De nieuwe routebordjes hebben – hoe kan het ook anders – een koninklijke uitstraling.

ANWB- hoofddirectielid Mirjam Sijmons ‘overhandigt’ op de 27e de historische Oranjeroute officieel aan John Berends, burgemeester van Apeldoorn. Dat is de aftrap voor de sponsorfietstocht waaraan fietsliefhebbers die dag kunnen meedoen. De opbrengst daarvan gaat naar het Oranje Fonds.

Het belooft een feestelijke fietsdag te worden. Deelnemers aan de fietstocht met start en finish op het Paleis laten zich sponsoren voor minimaal € 19,-. Met de opbrengst financiert het Oranje Fonds sociale initiatieven. Enthousiaste ANWB vrijwilligers helpen langs de route met verschillende activiteiten. Enkele vrijwilligers kruipen zelfs in de huid van heuse ‘storytellers’, die informatie over de streek geven aan deelnemers aan de fietstocht.

Waterbedrijf  Vitens doneert voor deze route een speciaal watertappunt van Join the Pipe. Dorstige fietsers of wandelaars kunnen hier voortaan hun waterflesje of bidon vullen. Waterbedrijf Vitens wil samen met Join the Pipe, de eerste community van kraanwaterdrinkers met als doel een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd, kraanwater zo veel mogelijk beschikbaar maken in de openbare ruimtes. Het watertappunt komt bij de fietsenstalling van het Paleis het Loo te staan. Deze zaterdag is er alvast een mobiel tappunt aanwezig.

Start en finish zijn op Paleis het Loo, dat je als deelnemer voor maar € 5,- kunt bezoeken. Je kan je aanmelden voor deze fietstocht via www.oranjefonds.nl/fietstocht.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top