zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ANWB vraagt om betere bescherming vliegtuigpassagiers
ANWB vraagt om betere bescherming vliegtuigpassagiers

ANWB vraagt om betere bescherming vliegtuigpassagiers

  • Nederland
  • De ANWB is niet tevreden met de nieuwe ontwerp-verordening van de Europese Commissie om de positie van luchtvaartpassagiers te verbeteren.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

Vooral passagiers op lange vluchten gaan er aanmerkelijk op achteruit.

Passagiers moeten in sommige gevallen twaalf uur of langer wachten voordat ze kunnen rekenen op compensatie, terwijl dat nu drie uur is. Ook vindt de toeristenbond het een gemiste kans dat de Commissie niets doet tegen het risico van failliete maatschappijen en bagageverlies. De bond zal bij de Commissie en het Europees Parlement aandringen op verbeteringen van het ontwerp.

De bond is niet tevreden  met het ontbreken van een regeling voor faillissementen van luchtvaartmaatschappijen. Sinds 2001 zijn er alleen al in Europa zo’n 90 maatschappijen failliet gegaan met duizenden passagiers die hun vooruitbetaalde geld kwijt raakten.

Bagageverlies is ook één van de grote klachten, aldus de toeristenbond. Ongeveer 4% van de passagiers krijgt ermee te maken. In het ontwerp staan verbeteringen over de afhandeling maar niet in welke eerste levensbehoeften iemand zich mag voorzien als de koffer niet op de bestemming is aangekomen.

Lichtpuntjes in het voorstel zijn betere informatie over de aanleiding en vooruitzicht van de vertraging, betere omboekmogelijkheden, meer duidelijkheid over overmachtsituaties en de mogelijkheid om bij tikfouten zonder kosten een ticket aan te passen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top