dinsdag, maart 31, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Arbeidsrecht: een dure dag te laat
Arbeidsrecht: een dure dag te laat

Arbeidsrecht: een dure dag te laat

  • Nederland
  • Mr. P.L. Nijmeijer (Paul), 2013, De Ondernemer
  • Haans Advocaten Roosendaal
  • http://haansadvocaten.nl/roosendaal
  • info@rsd.haansadvocaten.nl

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd biedt werkgevers de nodige flexibiliteit. Een dergelijke arbeidsovereenkomst eindigt automatisch nadat de looptijd is verstreken. Opzegging is niet nodig. Er geldt één uitzondering op deze regel. In het geval de arbeidsovereenkomst na het verstrijken van de afgesproken looptijd stilzwijgend wordt voortgezet, wordt deze namelijk geacht opnieuw voor dezelfde termijn (met een maximum van één jaar) en op dezelfde voorwaarden te zijn gesloten.

Als werkgever dient u de einddatum dus goed in de gaten te houden. Eén dag doorwerken kan al leiden tot een voortgezette arbeidsovereenkomst. Dit blijkt uit een recent arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. In deze zaak liep de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd af op 11 maart 2012. Partijen hadden voorof op de einddatum niet gesproken over verlenging of beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Op 12 maart 2012 was de werknemer op de gebruikelijke wijze aan het werk gegaan. Rond 15.00 uur is hem vervolgens een brief overhandigd, waarin stond dat zijn arbeidsovereenkomst niet werd verlengd. Het gerechtshof oordeelde, dat de werknemer op grond van de gedragingen van de werkgever heeft mogen aannemen dat de arbeidsovereenkomst stilzwijgend was voortgezet. De werkgever had hem op 12 maart namelijk toegelaten tot zijn werk en hem zijn werkzaamheden tot 15.00 uur laten verrichten.

Goede termijnbewaking is hier dus op zijn plaats. Bovendien is het verstandig om de werknemer in alle gevallen ruim voor de einddatum schriftelijk mede te delen, dat de arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd. Verplicht is dat niet, maar het voorkomt onaangename verrassingen.

Meer weten? Advocatenkantoor Haans Advocaten in Roosendaal vertelt u er graag meer over.

Over ClickR

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top