vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Asielaanvragen Syriërs in teken van bescherming
Asielaanvragen Syriërs in teken van bescherming

Asielaanvragen Syriërs in teken van bescherming

  • Netherlands
  • Syrische vreemdelingen die om individuele redenen te vrezen hebben voor vervolging in Syrië, krijgen bescherming in Nederland. Bij de individuele beoordeling houdt de IND rekening met de kans op ernstige schendingen van de mensenrechten in het land van herkomst als de Syrische asielzoeker geen actief aanhanger is van het huidige regime aldaar. Dat schrijft minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) vandaag aan de Tweede Kamer.
  • Rijksoverheid
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@rijksoverheid.nl

Minister Leers komt tot deze conclusie naar aanleiding van het ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de zorgwekkende situatie in Syrië. Uit dit ambtsbericht blijkt dat het regime zich onder meer schuldig maakt aan staatsterreur door de inzet van knokploegen en criminelen tegen de bevolking, grootschalige willekeurige arrestaties en foltering van gevangen met de dood tot gevolg. Tijdens de aanhoudende ongeregeldheden in diverse steden worden tegenstanders van het regime niet gespaard.

Het afgelopen jaar is er een besluit- en vertrekmoratorium van kracht geweest: Syrische asielzoekers kregen wel opvang, maar over hun asielverzoek werd nog geen besluit genomen. Ook hoefden asielzoekers die eerder waren afgewezen, voorlopig niet terug naar Syrië. Het besluit- en vertrekmoratorium is 6 juli automatisch afgelopen, na de wettelijk maximale termijn van een jaar.

Het kabinet volgt de situatie in Syrië nauwlettend. Bij relevante ontwikkelingen voor het te voeren landgebonden asielbeleid zal minister Leers de Tweede Kamer informeren.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top