woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Bachelors wetenschappelijk onderwijs studeren sneller af
Bachelors wetenschappelijk onderwijs studeren sneller af

Bachelors wetenschappelijk onderwijs studeren sneller af

  • Netherlands
  • Het aandeel bachelorstudenten in het wetenschappelijk onderwijs dat binnen 5 jaar het diploma haalt, is sterk toegenomen. Vrouwen studeren nog steeds sneller af dan mannen, maar mannen zijn bezig met een inhaalslag.
  • Centraal Bureau voor de Statistiek
  • www.cbs.nl
  • info@cbs.nl

Ruim twee derde heeft binnen 5 jaar bachelordiploma

Van de eerstejaars studenten aan de universiteit uit het studiejaar 2007/’08 had 68 procent na 5 jaar het bachelordiploma op zak. Dat is 5 procentpunt meer dan van de eerstejaars uit 2006/’07 en 8 procentpunt meer dan van de eerstejaars uit 2005/’06. Deze stijging volgt op een periode waarin zowel het bindend studieadvies is ingevoerd, als de harde knip tussen bachelor- en masterdiploma en de – later weer ingetrokken – langstudeerboete.

Bij de vrouwen nam het aandeel dat binnen 5 jaar het bachelordiploma behaalde toe tot 76 procent van de eerstejaars uit 2007/’08. Dit is 17 procentpunten hoger dan bij de mannen. Het verschil tussen mannen en vrouwen bestaat al langer. De mannen maken echter een inhaalslag, want een studiejaar eerder was het verschil in studierendement nog 20 procentpunten.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top