donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Capitar IT Group is naast ISO 9001:2008 nu officieel ISO 27001:2005 gecertificeerd.
Capitar IT Group is naast ISO 9001:2008 nu officieel ISO 27001:2005 gecertificeerd.

Capitar IT Group is naast ISO 9001:2008 nu officieel ISO 27001:2005 gecertificeerd.

  • Netherlands
  • Ede, 20 maart 2013 – Capitar IT Group heeft geheel in lijn met de laatste eisen op het gebied van informatiebeveiliging, het ISO 27001:2005 certificaat voor haar interne processen en het leveren en beheren van IT services ontvangen. De toekenning van het certificaat onderstreept betrouwbaarheid en voor klanten is het een garantie voor integriteit en beschikbaarheid.
  • Capitar IT Group
  • www.capitar.com
  • p.den.besten@capitar.com

Begin oktober 2012 is Capitar gestart met het implementatieproject voor de normering. Hierbij zijn de processen en maatregelen nader inzichtelijk gemaakt en getoetst aan de beveiligingseisen. De auditors van DNV, de certificeringautoriteit voor deze normering, onderzochten begin februari 2013 in hoeverre Capitar voldeed aan de normverplichtingen en toetsten de werking van het zogenoemde informatiebeveiligingsmanagementsysteem. “Wij waren zeer onder de indruk van wat Capitar als organisatie op korte termijn heeft bereikt en van de professionaliteit in zijn algemeenheid”, vertelt Lead Auditor Mike W. Wetters van DNV.

Frank Nijenhuis, Service & Quality Manager bij Capitar IT Group: “Capitar heeft met dit traject wederom een professionaliseringsslag gemaakt in het bieden van kwaliteit op de drie pijlers van de normering; respectievelijk betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatievoorziening van onze diensten aan onze klanten. Hoewel wij altijd bezig zijn met het waarborgen van kwaliteit, biedt de ISO certificering klanten de zekerheid van een professionele organisatie. Wij garanderen een hoog niveau van beveiliging voor de verwerking van informatie van onze klanten op onze hosting platformen in het Telecity data center”.

Naast informatiebeveiliging heeft Capitar ook veel aandacht voor het kwaliteitsmanagementsysteem met betrekking tot het leveren en beheren van ICT omgevingen. Dit is eerder door DNV geëvalueerd en gevalideerd volgens de ISO 9001:2008 norm. “Veilig en betrouwbaar ondernemen in de ICT is een continu proces. Het onafhankelijke DNV zal de toekenning van de certificering structureel blijven toetsen conform de ISO normen”, aldus Frank Nijenhuis.

Over Capitar IT Group BV
Capitar IT Group, voorheen IGI en ZX, is een full service IT-bedrijf en specialist in managed services, hosting, cloud, consulting en development. Het bedrijf adviseert klanten over de meest recente ontwikkelingen in de markt en ontwikkelt en implementeert IT-oplossingen op basis van de nieuwste technologieën en cloudoplossingen. Capitar richt zich op de Business to Business markt en opereert in Europa.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top