donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion blijft een Nederlands bedrijf
Connexxion blijft een Nederlands bedrijf

Connexxion blijft een Nederlands bedrijf

  • Netherlands
  • Op 31 januari jl. is de verkoop van de Connexxion aandelen door de Nederlandse Staat aan Transdev afgerond. De verkoop is onderdeel van de afspraken die al in 2006 waren gemaakt over de overdracht van de aandelen van Connexxion. De aandelenoverdracht heeft geen invloed op de strategie en het management van Connexxion.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • info@connexxion.com

“Om onze financiën gezond te houden zijn er aandeelhouders nodig die in ons bedrijf willen investeren. In 2006 zijn wij samen met de Nederlandse Staat op zoek gegaan naar nieuwe financiers omdat de Staat zich op termijn terug zou trekken als aandeelhouder. Transdev bood ons een goede toekomst.”

Hubert Guyot, CEO van Connexxion, benadrukt dat Connexxion een Nederlands bedrijf is en blijft. “Connexxion is met bussen, schepen, taxi’s, treinen, trams en ambulances in een aantal Nederlandse regio’s actief. Ons hoofdkantoor is gehuisvest in Hilversum en we hebben tal van vestigingen verspreid over heel Nederland. De wensen van onze reizigers en opdrachtgevers zijn het uitgangspunt voor onze strategie en dienstverlening. Wij werken er continu aan om het reizen gemakkelijk en aangenaam te maken. Ons motto is en blijft dan ook: “Alles voor de reiziger”.

Met bijna 12.000 medewerkers zetten wij ons hier dagelijks voor in. Dat doen we al meer dan 100 jaar en dat blijven we doen.” Voor onze reizigers en opdrachtgevers verandert er dus niets als gevolg van de aandelenverkoop. Connexxion blijft zich inzetten voor het maatschappelijk belang.”

Verkoopproces

In 2006 heeft het kabinet, na overleg met de Tweede Kamer, besloten de aandelen van Connexxion te verkopen. In 2007 is 2/3 van de aandelen Connexxion verkocht aan Transdev BNG Connexxion Holding en is eveneens besloten om na vijf jaar het resterende 1/3 deel van de aandelen te verkopen. In oktober 2012 waren deze vijf jaar voorbij. De minister heeft toen het proces in gang gezet om de resterende aandelen aan Transdev BNG Connexxion Holding te verkopen. Dit is gebeurd door middel van de uitoefening van een putoptie. Dit verkoopproces is op 31 januari afgerond.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top