zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Consumenten kennen hun fiets niet
Consumenten kennen hun fiets niet

Consumenten kennen hun fiets niet

  • Nederland
  • Veel mensen kunnen hun fiets slecht beschrijven en komen daardoor in de problemen bij aangifte van fietsdiefstal.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

Dit blijkt uit onderzoek dat de ANWB onder haar leden heeft uitgevoerd. De ANWB raadt alle bezitters van fietsen aan om  de belangrijkste kenmerken van hun fiets (kleur, merk) vast te leggen en te bewaren. Een simpel advies, dat honderden euro’s schade kan voorkomen.

Hoewel meer dan de helft van de mensen weet dat de politie aan het framenummer kan zien of de fiets als gestolen geregistreerd staat, heeft bijna de helft van de mensen het framenummer van hun fiets nergens opgeslagen. Daardoor kunnen ze bij diefstal kunnen ze geen volledige aangifte doen. Die volledige aangifte is noodzakelijk om de fiets op te kunnen nemen in het fietsdiefstalregister.

Sinds 2008 werkt de ANWB samen met partners aan de aanpak van fietsdiefstal. De consument vormt een belangrijke schakel in deze aanpak, die begint met het voorkomen van fietsdiefstal: een fiets die goed op slot staat (met twee ART-sloten en ergens aan vastgezet) maakt het het dievengilde lastiger. Meer dan de helft van de fietsen wordt inmiddels goed op slot gezet. Ook het gebruik van bewaakte fietsenstallingen is toegenomen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top