donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / E-books schrijven lastig? Niet meer… met E-Book Mastery!
E-books schrijven lastig? Niet meer… met E-Book Mastery!

E-books schrijven lastig? Niet meer… met E-Book Mastery!

  • Netherlands
  • E-books schrijven is voor veel experts met een internetbusiness een obstakel. Niet iedereen raakt enthousiast bij de gedachte om dagen-, zo niet weken- of zelfs maandenlang te zitten zwoegen achter de computer of laptop om e-books te schrijven. Tot overmaat van ramp zijn veel professionals die wel de sprong in het diepe wagen vaak teleurgesteld over het eindresultaat: het publiek koopt of leest het e-book niet. “Juist voor dat probleem heb ik een oplossing”, benadrukt schrijfcoach Ron de Joode. Hij doelt op het programma E-Book Mastery, de ultieme oplossing om snel en makkelijk e-books te schrijven.
  • Jouw Schrijfcoach
  • http://www.e-bookmastery.nl
  • info@bluedelphin.nl
  • Ron de Joode geeft desgewenst graag een interview over zijn nieuwe programma E-book Mastery. Journalisten kunnen contact met hem opnemen via het mobiele nummer: 06 1424 2384. Mailen kan ook: info@rondejoode.nl.

E-books schrijven is bijzonder belangrijk voor experts met een eigen internetbusiness. In het e-book kun je aan je (toekomstige) klanten vertellen wie je bent, wat je doet en waarom mensen bij jou moeten aankloppen voor advies. Je kunt met jouw boodschap ook duizenden mensen tegelijkertijd bereiken.  “Het is daarom vreemd dat veel experts het zien als extra werk”, meent De Joode. De schrijfcoach deed vijf jaar uitgebreid onderzoek naar de (inter)nationale markt in e-books schrijven voor experts. “Uit gesprekken die ik heb gevoerd met collega-schrijfcoaches en experts, onder wie mijn eigen cursisten, blijkt dat e-books schrijven als een extra last wordt gezien. Een tijdrovende bezigheid, waarop menige professional niet echt zit te wachten. Dat is ook de reden dat veel experts nog nooit een goed e-book hebben geschreven over hun expertise.”

E-books schrijven: het kan ook snel en effectief!

Toch is e-books schrijven niet moeilijk. “Elke expert kent zijn eigen bedrijf, markt of product door en door. Het is alleen de kunst om over de belangrijkste onderwerpen een e-book te schrijven”, zegt De Joode. Hij lanceerde onlangs de opvolger van E-Boek Schrijven Stap Voor Stap, E-Book Mastery. Dit is een programma waarbij experts met een eigen internetbusiness in een online leeromgeving stap voor stap leren hoe ze effectief en snel e-books kunnen schrijven. De cursisten kunnen in hun eigen tempo de trainingsvideo’s bekijken; er zijn liefst negen modulen. “Daarbij moet je niet denken aan tijdrovende video’s van 45 minuten, maar korte video’s met snel toe te passen tips en technieken. Ik noem het ook wel: hapklare brokken; de duur varieert van 2 tot 12 minuten. Ik heb dat gedaan, omdat cursisten van E-Boek Schrijven Stap Voor Stap mij die feedback hadden gegeven. En ik weet uit eigen ervaring dat dit goed werkt: je kunt de informatie snel verwerken.”

E-books schrijven met een x-factor

De modulen zijn zo opgesteld, dat je meteen begint met je e-book. “Elke video brengt je een stap dichter bij de realisatie van jouw eigen e-book met een x-factor. De experts leren namelijk een goed en interessant e-book te schrijven, een waardevol naslagwerk dat de klant regelmatig zal raadplegen. En niet een e-book dat je op een achternamiddag even snel in elkaar flanst. Wie nog steeds denkt dat hij kan opvallen met een e-bookje van drie pagina’s moet zichzelf eens afvragen: ben ik eigenlijk wel dienstbaar bezig richting mijn klant?”, vindt De Joode.

Je hoeft het niet alleen te doen

Een sterk element bij E-Book Mastery is de begeleiding. Zo zijn er Live Mentoring Coaching Sessies (groepscoaching, waarbij de trainingsstof uit de video’s verdiept en toegelicht wordt), hot seat sessies (waarbij een van de deelnemers een probleem inbrengt, de andere deelnemers en de schrijfcoach denken mee over een oplossing) en extra trainingen. “De meeste schrijftrainingen bestaan uit een – meestal vrij prijzig – een-, twee- of driedaags event, waarbij de deelnemers overspoeld worden met een lading tips. Begeleiding is er niet of nauwelijks; na het event worden de cursisten aan hun lot overgelaten. Daarvan snap ik niets. Juist die schrijfcoaches zouden moeten weten dat schrijven zoiets is als persoonlijke groei in het kwadraat. Het komt aan op zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, volharding en omgaan met kritiek. Dat zijn thema’s die aandacht vragen. Het is dan erg fijn als er een professional en een club met gelijkgestemde mensen zijn die je bij dit avontuur kunnen begeleiden en steunen.”

Voor experts met een internetbusiness die nog op zoek zijn naar een goede oplossing om een e-book te schrijven is E-Book Mastery een absolute aanrader.

Over bdpublish

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top