dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Einde koppelbehandelingen in zicht
Einde koppelbehandelingen in zicht

Einde koppelbehandelingen in zicht

  • Netherlands
  • De Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, heeft op dinsdag 16 april de tentoonstelling ‘Moeders met macht’ geopend.
  • Partij Voor de Dieren
  • http://www.partijvoordedieren.nl
  • info@partijvoordedieren.nl

De Tweede Kamer heeft gisteren een motie van de Partij voor de Dieren en de SP aangenomen die een einde moet maken aan het toepassen van koppelbehandelingen, waarbij alle dieren in een stal worden behandeld met antibiotica wanneer slechts een aantal dieren tekenen van ziekte vertoont. De afschaffing van koppelbehandelingen is een belangrijke stap in het verder terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij.

Het overheidsbeleid voor het terugdringen van antibioticagebruik in de veehouderij is gericht op het drastisch verminderen van antibiotica. Koppelbehandelingen, een vorm van preventief antibioticagebruik, worden echter nog steeds standaard toegepast.

Tijdens het debat over dierziekten en antibioticagebruik in de veehouderij heeft de PvdD een motie ingediend waarin zij bij de regering aandringt strenge eisen op te stellen voor het toepassen van koppelbehandelingen en het gebruik ervan terug te dringen. De motie werd mede ondertekend door de SP.

Marianne Thieme: “Koppelbehandelingen zou in de mensenwereld betekenen dat wanneer één kind op een kinderdagverblijf oorontsteking heeft, alle kinderen een antibioticakuur krijgen voorgeschreven. Dit zou onbestaanbaar zijn, maar gebeurt massaal in de veehouderij. De Partij voor de Dieren vindt dit onacceptabel”.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top