zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Feest van Europa – Opendeurdag in het Europees Parlement
Feest van Europa – Opendeurdag in het Europees Parlement

Feest van Europa – Opendeurdag in het Europees Parlement

  • Europe
  • Toon dat je Europeaan bent en kom een kijkje nemen achter de schermen van Europa. Het Feest van Europa wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 mei (Brussel en Luxemburg) en 19 mei (Straatsburg).
  • The European Union
  • http://europa.eu
  • info@europa.eu

Ter gelegenheid van het Feest van Europa openen het Europees Parlement en de andere Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek op zaterdag 4 mei 2013 in Brussel en Luxemburg. Op zaterdag 19 mei worden in Straatsburg de deuren geopend. Kom naar de Europese buurt en ontdek hoe Europarlementsleden met elkaar in debat treden en besluitvorming aannemen.

“Europa is belangrijk, omdat het over u gaat”

Het jaar 2013 is officieel “het Europees jaar van de burgers”. Mensen zijn zich niet altijd bewust van de rechten die bij het Europees burgerschap horen. Zo heb je als Europees burger het recht om in een andere lidstaat te gaan wonen en je daar verkiesbaar te stellen of te stemmen bij de Europese en de gemeenteraadsverkiezingen. Bovendien kun je bij het Europees Parlement een verzoekschrift indienen.

Het Europees jaar van de burgers is bedoeld om het grote publiek op de hoogte te brengen van het bestaan van deze rechten.

Op 4 en 19 mei: een gevarieerd programma voor jong en oud!

In Brussel: Tussen 10u en 18u valt er vanalles te beleven, zoals animaties, fanfares, artistieke manifestaties, ludieke activiteiten, officiële rondleidingen in de gebouwen, debatten met de Europarlementsleden (live via webstreaming te volgen), quizzen en ontmoetingen met de politieke fracties en de diensten van het Europees Parlement.

Voor de allerkleinsten biedt het kinderdorp op de Esplanade van het Europees Parlement een hele reeks animaties, knutselactiviteiten en interactieve spelen om Europa op een leuke manier te leren kennen en te begrijpen.

In Luxemburg: De opendeurdag zal in het teken staan van muziek en folklore van verschillende landen van de Europese Unie. De activiteiten beginnen om 11.30 op het Clairefontaineplein, maar de officiële opening is om 14.00.
In Straatsburg: Op 19 mei begint de officiële openingsceremonie om 9.30. Treed in debat met de Europarlementsleden en de Europese Ombudsman in het halfrond en ontmoet de politieke fracties en de diverse diensten van het Europees Parlement en de andere Instellingen. Ook in Straatsburg worden er feestelijke activiteiten en spektakels georganiseerd.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top