dinsdag, december 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gaat contactloos betalen de chipknip vervangen?
Gaat contactloos betalen de chipknip vervangen?

Gaat contactloos betalen de chipknip vervangen?

  • Netherlands
  • Na ruim 17 jaar gaat de chipknip verdwijnen. Nieuwe betaalmethoden moeten dit gaan vervangen. Contactloos betalen via NFC is een goed alternatief.
  • Paqar
  • http://paqar.nl, http://paqar.nl
  • remcoverhaar@paqar.nl

In het einde van de vorige eeuw was de chipknip dé oplossing om kleine betalingen met een betaalpas te betalen. De betaling was sneller dan de pinpas en goedkoper omdat niet per betaling contact gezocht hoefde te worden met de hoofdcomputer.

Nu ruim 17 jaar later is bekend geworden dat betalen met de chipknip vanaf 1 januari 2015 niet meer mogelijk is. Currence, eigenaar van de Chipknip heeft dit bekend gemaakt. De reden is dat de markt voor de chipknip zo klein is geworden dat het niet meer aantrekkelijk is om het betaalmiddel in de lucht te houden.

Eerder werd al bekend dat “chippen” vanaf volgende maand alleen nog mogelijk is in kantines, parkeerautomaten en snoepautomaten.

En dat terwijl in 2010 nog een record bereikt werd met een aantal transacties van 178 miljoen. Helaas loopt het de afgelopen jaren weer stevig terug tot 148 miljoen transacties in 2012. Deze sterke afname heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer parkeergarages overstappen op betaling met pinpas, creditcard of mobiele telefoon.

Contactloos betalen daarentegen zou eenvoudig toegevoegd kunnen worden. Contactloos betalen is namelijk mogelijk via een bankpas of telefoon. Op dit moment zijn de ING, Rabobank en ABN AMRO bezig met een proef om te kijken of betalen via NFC in Nederland haalbaar is. Zolang hiervan de resultaten nog niet bekend zijn weten we ook niet of NFC de chipknip kan gaan vervangen.

De afschaffing van de chipknip betekend onder meer dat gemeenten en parkeergarages hun betalingssystemen moeten aanpassen en met een alternatief moeten komen.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top