zondag, november 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heracles Almelo verder met Twentse ros in logo
Heracles Almelo verder met Twentse ros in logo

Heracles Almelo verder met Twentse ros in logo

  • Netherlands
  • Heracles Almelo is momenteel op alle fronten bezig met de toekomst. Gisteravond werd via een weblog van de supportersvereniging een geheim gehouden logo als een razende over het internet verspreid.
  • Nieuw logo Heracles
  • www.nieuwlogoheracles.nl
  • info@nieuwlogoheracles.nl

De club, die al sinds het kampioensjaar 2004-2005 onafgebroken in de eredivisie van het betaalde voetbal meedraait, en nog steeds hoopt op een nieuw stadion aan de Weezebeek in Almelo, heeft vandaag bij monde van voorzitter Jan Smit bevestigd dat Heracles vanaf volgend jaar inderdaad een nieuw logo gaat gebruiken.

Het Twentse hart van Heracles

Voorzitter Jan Smit licht toe: “We hadden het liever nog even stil gehouden tot na de definitieve besluitvorming rondom het stadion, maar er is inderdaad een logo-aanbesteding uitgeschreven bij 5 Twentse reclamebureau’s. De aanbesteding is gewonnen door Stijlgenoten, een communicatiebureau uit Den Ham. Het definitieve logo is deze week gepresenteerd aan het bestuur.

De tendens van de reacties op het internet na het uitlekken van dit logo gisteravond is met name één van ongeloof en teleurstelling. De vraag is dan ook waarom er gekozen is voor dit nieuwe logo. Jan Smit vervolgt; “Heracles staat al meer dan honderd jaar in het hart van de Twentse samenleving. We willen met ons nieuwe logo laten zien dat we een club voor alle Twentenaren zijn.”

Was er in het verleden nog wel eens sprake van enige frictie met de grote buurman in Enschede, sinds de start van de gezamenlijke voetbalacademie in 2006 is de kloof tussen de beide clubs en hun achterban steeds kleiner geworden. Smit: “In goed overleg met FC Twente is besloten de samenwerking verder uit te breiden, waarbij het voeren van het Twentse Ros in ons logo de eerste aanzet moet zijn. We willen de samenwerking nog verder uitbreiden op het vlak van inkoop, combineren van de technische staf en merchandising. Met name die laatste, met de verkoop van clubartikelen, neemt in de toekomst een steeds belangrijkere plaats in. We denken op het gebied van inkoop en het voeren van een gezamenlijke fanshop in Hengelo vanaf het seizoen 2015-2016 wederom een stapje in de samenwerking te kunnen zetten.”

Rood als basis voor het uitshirt

Een belangrijk voortvloeisel van deze inkoopvoordelen zie je dan bijvoorbeeld terugkomen in het thuisshirt van Heracles. Rood voert de boventoon in shirt, waar sponsor Ten Cate nog steeds een prominente rol blijft spelen. De rol van de shirtsponsor Ten Cate is volgens Jan Smit in deze medebepalend geweest; “Ten Cate is al jaren onze shirt- en veldsponsor maar heeft ook nauwe banden met FC Twente. Mede op aandringen van Loek de Vries, bestuursvoorzitter en CEO van Ten Cate hebben we het besluit genomen om de identiteit van beide clubs meer als één Twents gevoel neer te zetten. We konden dit duidelijke signaal van onze hoofdsponsor, gelet op de huidige financiële malaise bij veel clubs, niet negeren. ”
Met de toevoeging van het woord Twente achter de clubnaam kan Heracles tevens een aantrekkelijke sponsorbijdrage van de Regio Twente tegemoet zien voor de periode tot en met het seizoen 2018-2019.

Perspresentatie maandagavond

Nu het logo van Heracles Almelo, eerder dan gepland, is uitgelekt, heeft het bestuur van Heracles Almelo besloten om a.s. maandagavond in een ingelaste presentatie voor pers, sponsors en supporters het logo en de verdere uitbreiding van de samenwerking toe te lichten. Deze bijeenkomst staat gepland voor 20.00 uur in de businessclub van het stadion van Heracles.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top