zondag, november 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta
Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta

Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta

  • Nederland
  • Argenta sluit 2012 af met 18,4% meer nettowinst
  • Argenta
  • www.argenta.nl
  • argenta@pridepr.nl

Reële economie
De focus op het bedienen van Belgische en Nederlandse gezinnen bezorgt Argenta een ruime en stabiele financieringsbasis. Het bedrijf is dus niet afhankelijk van de geld- en kapitaalmarkten voor de financiering van de particuliere kredietverlening. Deze financieringsbasis groeide in 2012 verder aan tot 28,6 miljard euro.

Het belangrijkste deel van de spaardeposito’s wordt uitgeleend aan de particuliere cliënten, de rest (29%) belegt Argenta in een portefeuille veilige en liquide obligaties, waaronder Belgische overheidsobligaties. Deze buffer bezorgt Argenta een van de sterkste liquiditeitsratio’s van alle Europese banken. Bovendien blijkt uit een studie van Fairfin dat Argenta van alle grote Belgische banken het meeste in de reële economie investeert.

Het meest concrete voorbeeld hiervan is het aantal verstrekte woonkredieten in 2012: een verdubbeling (tot 1,8 miljard euro) in België en een stijging van 50% (1,9 miljard) in Nederland tegenover 2011. Desondanks blijven de provisies op kredieten aan particulieren zeer laag: 0,25%. Voor de Nederlandse hypotheekportefeuille zet Argenta slechts 0,16% voorzieningen opzij.

Bij de andere productpijlers valt vooral de meer dan bevredigende verkoop van beleggingsproducten op. Bij de bank resulteerde dit in een stijging met maar liefst 15% van de netto-fee inkomsten tot net geen 17 miljoen euro. Over de laatste 5 jaar is het marktaandeel van Argenta in de Belgische fondsenmarkt gegroeid van 0,3% naar 1,72%.

Bij Argenta Assuranties in België steeg het premie-inkomen uit de verkoop van levensverzekeringen met maar liefst 48% tot 845 miljoen euro. In Nederland realiseerde Argenta Life een premie-incasso van 55 miljoen euro (+71%). Naast de uitstekende resultaten bij de verkoop van levensverzekeringen stegen ook de ontvangen premies uit schadeverzekeringen (vooral auto en brand) met 10% (tot 99 miljoen euro). Door deze mooie commerciële resultaten behoort Argenta Assuranties intussen tot de tien grootste verzekeraars in België.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top