dinsdag, december 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta
Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta

Jaarcijfers 2012 bank en verzekeraar Argenta

  • Nederland
  • Argenta sluit 2012 af met 18,4% meer nettowinst
  • Argenta
  • www.argenta.nl
  • argenta@pridepr.nl

Argenta behoort tot één van de veiligste Europese banken
Het nettoresultaat steeg tot 110,3 miljoen euro, 18% hoger dan in 2011, en ondanks de aanzienlijke investeringen, vooral ten behoeve van het kantorennet in ICT en commerciële ondersteuning. Daarbij bleef de cost to income ratio, (inclusief de bankenheffing, 63%), stabiel vergeleken met 2011.

Naar jarenlange traditie zullen de aandeelhouders het grootste deel van de winst herinvesteren in Argenta. Dit decennialang volgehouden beleid zorgt er mede voor dat de core tier-1 ratio nu uitkomt op 15,4%. De kapitalisatie zorgt ervoor dat Argenta samen met de liquiditeitspositie een van de veiligste banken in Europa is. Daarnaast bieden ruime buffers de nodige ruimte voor verdere groei.

Het groeiperspectief heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij Argenta. Kantoorhouders hebben vertrouwen in de toekomst en werven extra commerciële medewerkers. Argenta lanceerde eind 2012 in België een nieuwe wervingscampagne en een jobsite, die zich ook richt op nieuwe kantoorhouders en banen op de hoofdzetel. Ook in Nederland steeg de werkgelegenheid als gevolg van de commerciële successen en werd geïnvesteerd in verschillende risk management functies.

John Heller: “Ondanks al deze prachtige resultaten blijven we bij Argenta met beide benen op de grond staan. Ons succes maakt ons fier, maar is tegelijk een bron van inspiratie voor de leiding en alle kantoorhouders en medewerkers om het nog beter te doen voor onze cliënten, elke dag weer.”

Achtergrondinformatie over Argenta
Argenta Bank- en Verzekeringsgroep is een verzekeringsbank voor gezinnen, met activiteiten in België en Nederland, goed voor meer dan 1,5 miljoen cliënten. De bankactiviteit is gegroepeerd rond Argenta Spaarbank en de verzekeringsactiviteit rond Argenta Assuranties. De Groep heeft per 31 december 2012 een balanstotaal van 35,5 miljard euro. De nettojaarwinst van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep bedraagt per 31 december 2012 110 miljoen euro.

Klik hier voor het volledige persbericht in PDF met daarin de cijfers in grafieken en tabellen.

De persberichten van Argenta vindt u ook op www.argenta.nl

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top