maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Nederlands kunstgrassysteem Roda JC Kerkrade wordt aangelegd in het splinternieuwe Mercedes-Benz stadion in Atlanta
Nederlands kunstgrassysteem Roda JC Kerkrade wordt aangelegd in het splinternieuwe Mercedes-Benz stadion in Atlanta

Nederlands kunstgrassysteem Roda JC Kerkrade wordt aangelegd in het splinternieuwe Mercedes-Benz stadion in Atlanta

  • Nederland
  • Trainen en spelen in stadion van Roda JC Kerkrade Het veld bij Roda JC in Kerkrade ligt er sinds 2014. Manager Darije Kalezic van Roda JC Kerkrade is enthousiast: “Op kunstgras train je en speel je altijd onder zelfde omstandigheden, het kunstgrasveld is altijd vlak en minder beïnvloedbaar door de weersomstandigheden. Dat is natuurlijk ideaal voor een trainer.” Ook speler Ard van Peppen ziet die voordelen: “Het is een voordeel dat we altijd in ons eigen stadion op kunstgras kunnen trainen. Zo raak je één met het veld. Bovendien is het goed voor de dynamiek in het stadion dat het eerste elftal nu gesetteld is in het stadion en niet op een aparte trainingslocatie.”
  • Grasveld
  • Greenfields
  • http://www.greenfields-kunstgras.nl/
  • greenfields@bothsocial.nl

Twee Amerikaanse profclubs spelen vanaf volgend jaar in één stadion op een kunstgrasveld van Nederlandse origine dat ook bij Roda JC in Kerkrade ligt. Het GreenFields® MX veld wordt aangelegd in het splinternieuwe Mercedes-Benz stadion in Atlanta, Georgia, VS. Dit geweven veldtype is oorspronkelijk ontwikkeld in de productielocaties van materiaaltechnologieconcern TenCate in Nijverdal voor dochteronderneming GreenFields. Het topveld voor het stadion in Atlanta zal worden geproduceerd in de Amerikaanse productielocaties van TenCate in Dayton, Tennessee. Het hypermoderne Mercedes-Benz stadion is vanaf 2017 de thuisbasis van het American football- team de Atlanta Falcons en van Atlanta United, het nieuwe voetbalteam in de Major League. Dergelijke geweven kunstgrasvelden van GreenFields liggen al in de stadions van elf Nederlandse profclubs in de eredivisie en Jupiler League en bij tal van amateurverenigingen in binnen- en buitenland.

Leverancier GreenFieldsin de VS en AMB Sports& Entertainment kondigen donderdagmiddag 18 februari 2016 in Atlanta hun samenwerking aan voor de installatie van het innovatieve, gewevenGreenFields® MX kunstgrassysteem op 3-STAR-niveau. ,,In dit gloednieuwe stadion in Atlanta willen wij in alle opzichten het verschil maken”, aldus topman Rich McKay van de Atlanta Falcons. ,,Daarom hebben we GreenFields gevraagd een kunstgrasveld te installeren dat niet alleen het beste ter wereld is voor beroepsvoetbal en American football, maar dat ook nog eens zo duurzaam is dat het jarenlang zijn topkwaliteit behoudt. GreenFields heeft voor ons een veld van wereldklasse gemaakt dat voor de spelers in de National Football Leagueen de Major Leaguehet meest sportveilig is.”

Over greenfields

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top