donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NOS Sport tijdens Tour de France ‘inside Blanco’
NOS Sport tijdens Tour de France ‘inside Blanco’

NOS Sport tijdens Tour de France ‘inside Blanco’

Een NOS-camera volgt de equipe en het begeleidingsteam van de voormalige Rabo-ploeg deze zomer letterlijk van het opstaan tot het naar bed gaan: van de maaltijden tot de teambesprekingen, van de medische verzorging tot in de koers. In de bus en in de ploegleiderswagen. Jongkind werkt met meerdere (kleine) camera’s in en rondom de wielerploeg en vrijwel alles kan en mag in beeld.

Verder maakt de NOS in het voorseizoen nog een uitgebreide reportage over Robert Gesink en Bauke Mollema, die in aanloop naar de 100ste editie van de Ronde van Frankrijk worden uitgezonden.

Richard Plugge, algemeen directeur van Blanco Pro Cycling Team: “Het afzien en lijden in de finale van een wedstrijd kent iedereen van de verslagen op televisie, maar er gebeurt zoveel meer in een wielerploeg. Transparantie en openheid staan bij Blanco Pro Cycling Team hoog in het vaandel. Wij willen onze fans een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van Blanco in het voorseizoen en tijdens de drie weken van de Tour de France in Frankrijk. De NOS is bij uitstek geschikt een objectief beeld te schetsen. Blanco opent de deuren voor de NOS en geeft de cameraploeg alle ruimte naar eigen inzicht het verhaal achter onze ploeg te filmen.”

Hoofdredacteur NOS Sport Maarten Nooter: “Dit is een uniek project. Een geweldige kans het wielrennen van binnenuit te volgen. Juist nu er van alles aan de hand is en de sport een probleem heeft met geloofwaardigheid, hebben we met Blanco kunnen afspreken dat alle deuren voor ons open staan. Dat is bijzonder, maar vooral ook dapper van die ploeg. Zeker omdat ze dat ook nog eens tijdens de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar durven doen.”

Verslaggever Kees Jongkind, die eerder dit jaar het onthullende verhaal over Michael Boogerds dopinggebruik maakte, en ervaring heeft met het maken van sportdocumentaires: “De samenwerking is volledig gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dat is uitzonderlijk in de topsportwereld en in het wielrennen al helemaal. Tegelijkertijd is het een absolute voorwaarde om een goed verhaal te maken. Dit wordt bijzonder, dat durf ik nu al zeggen. Ik verheug me er op.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top