donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / “On the EU Road” wint voorronde Karel de Grote Prijs 2013
“On the EU Road” wint voorronde Karel de Grote Prijs 2013

“On the EU Road” wint voorronde Karel de Grote Prijs 2013

  • Netherlands
  • Het media project "On the EU Road" is de Nederlandse winnaar geworden van de Karel de Grote prijs voor jongeren 2013 en doet mee met de europese eindronde in Aken. Dit filmproject, gestart door twee in Nederland wonende jongeren uit Bulgarije, heeft tot doel uit te vinden of de Europese burger bestaat.
  • European Parliament
  • www.europarl.europa.eu
  • info@europa.eu

Door van Nederland naar Bulgarije te reizen, en tijdens die reis tal van Europeanen en Europese vertegenwoordigers te interviewen, hopen de documentairemakers de kijkers een inzicht te geven in wat de Europese Unie betekent voor mensen in verschillende Europese landen.

De jury van de prijs, dit jaar gevormd door Jan Mulder, Europarlementariër voor de VVD, Lambert van Nistelrooij, Europarlementariër voor het CDA, en Rob de Jeu, bestuurslid voor de Nationale Jeugdraad, koos het project uit 12 inzendingen vanuit Nederland. De jury noemt het project innovatief en geschikt voor een breed publiek. “On the EU Road verbindt abstracte Europese onderwerpen aan het dagelijks leven in de EU” aldus jurylid Lambert van Nistelrooij.

De Karel de Grote Prijs voor jongeren wordt jaarlijks uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote Prijs Aken. Het doel van deze prijs is de ontwikkeling van het Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan integratieprojecten te bevorderen. De Nederlandse inzending dingt mee naar een plek in de top drie van beste projecten die wordt uitgekozen door een Europese jury. De vertegenwoordigers van de 27 nationale winnende projecten worden uitgenodigd voor een meerdaagse reis naar Aken, alwaar de prijsuitreiking op 7 mei zal plaatsvinden.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top