dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Patti Valkenburg benoemd tot universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving
Patti Valkenburg benoemd tot universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving

Patti Valkenburg benoemd tot universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving

  • Netherlands
  • Prof. dr. Patti Valkenburg is door het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam benoemd tot universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving.
  • Universiteit van Amsterdam
  • www.uva.nl
  • info@uva.nl

De benoeming gaat in per 1 mei 2013. Valkenburg is nu faculteitshoogleraar Jeugd en Media aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA.

Het gebruik van digitale media is de laatste jaren explosief gegroeid. Vooral jongeren zijn grootgebruikers van digitale technologieën als Youtube, Facebook en Instagram. Als universiteitshoogleraar gaat Valkenburg zich richten op de turbulente veranderingen in het digitale medialandschap en de implicaties hiervan voor individu en samenleving.

Om de gevolgen van de veranderingen in het hedendaagse medialandschap te begrijpen is een monodisciplinaire benadering ontoereikend. Daarom kenmerkt Valkenburgs onderzoek zich door een oriëntatie vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines, waaronder de psychologie, pedagogiek en communicatiewetenschap.

Over Patti Valkenburg

Prof. dr. Patti M. Valkenburg (1958) is sinds 1998 hoogleraar Jeugd en Media aan de UvA. Ze is oprichter en wetenschappelijk directeur van het Center for Research on Children, Adolescents and the Media (CcaM). Valkenburg onderzoekt theorieën die de cognitieve, emotionele en sociale effecten van media verklaren. Vorig jaar maakte het wetenschappelijke tijdschrift Communication Education bekend dat Valkenburg de meest productieve communicatiewetenschapper van Europa is.

Ze heeft het vakgebied Jeugd en Media bij de UvA opgezet en ontwikkeld. Onder haar leiding groeide het onderzoekscentrum CcaM uit tot het grootste in zijn soort wereldwijd. Als universiteitshoogleraar streeft Valkenburg naar een verdere uitbreiding van de interdisciplinaire oriëntatie en de internationale wetenschappelijke rol van het CcaM.

Universiteitshoogleraren

Het is de taak van de universiteitshoogleraren om een impuls te geven aan wetenschappelijke ontwikkelingen die de traditionele disciplines overstijgen en een bijdrage te leveren aan de profilering van de universiteit. De universiteitshoogleraren zijn niet verbonden aan een bepaald vakgebied of faculteit. Naast Patti Valkenburg heeft de UvA nog zes universiteitshoogleraren: Johan van Benthem, Robbert Dijkgraaf, Louise Fresco, Ad Lagendijk, Alexander Rinnooy Kan en Henk van Os.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top