dinsdag, november 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Single-Creditor-Model helpt inkoopprocessen te professionaliseren en is bekroond met nominatie voor Dutch Sourcing Awards 2013
Single-Creditor-Model helpt inkoopprocessen te professionaliseren en is bekroond met nominatie voor Dutch Sourcing Awards 2013

Single-Creditor-Model helpt inkoopprocessen te professionaliseren en is bekroond met nominatie voor Dutch Sourcing Awards 2013

  • Netherlands
  • De marktleider op het gebied van groene energie, Essent NV, werd samen met Mercateo genomineerd voor een Dutch Sourcing Award in de categorie Step Change. De Dutch Sourcing Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse inkoopteams die een topprestatie hebben geleverd en de inkoopfunctie binnen hun bedrijf op een vernieuwende manier hebben vormgegeven.
  • Mercateo Nederland B.V.
  • http://www.mercateo.nl
  • pers@mercateo.nl

Maastricht, 23 april 2013 – De marktleider op het gebied van groene energie, Essent NV, werd samen met Mercateo genomineerd voor een Dutch Sourcing Award in de categorie Step Change. De Dutch Sourcing Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse inkoopteams die een topprestatie hebben geleverd en de inkoopfunctie binnen hun bedrijf op een vernieuwende manier hebben vormgegeven.

In de categorie Step Change kent de jury de prijs toe aan de inkooporganisatie die de grootste stap voorwaarts heeft gezet wat betreft professionaliteit. Essent werd in deze categorie genomineerd vanwege hun nieuwe, innovatieve procurement-solution. Binnen deze oplossing heeft Mercateo, als single-creditor, de complete afwikkeling van raamcontractcatalogi voor c-artikelen van Essent overgenomen. De energieleverancier, die sinds 2009 een dochtermaatschappij van het Duitse RWE is, bespaart met behulp van het inkoopplatform van Mercateo de tijd, geld en moeite die gepaard gaan met koppelen, en onderhouden, van verschillende leveranciers aan het eigen ERP systeem.

“We zijn enthousiast over de enorme efficiëntie van onze inkoopprocessen en we zijn blij dat we samen met Mercateo in de schijnwerpers mochten staan op de Dutch Sourcing Awards 2013”, aldus René Berns, Manager Procurement Strategy & Processes bij Essent. “Met deze inkoopoplossing is Essent een voorloper binnen de RWE-groep, en als het Mercateo-model verder aan de verwachtingen blijft voldoen, is de kans groot dat het ook binnen andere RWE-ondernemingen geïntegreerd wordt”, zegt Dorina Bittermann, Country Manager van Mercateo Nederland BV.

Over Mercateo

Mercateo is Europa’s toonaangevend online inkoopplatform voor de zakelijke markt. Op www.mercateo.com kiezen klanten in Duitsland uit een assortiment van meer dan 8,5 miljoen artikelen. In Nederland bestaat het aanbod op www.mercateo.nl uit meer dan 600.000 artikelen. Het assortiment dekt binnen 12 hoofdcategorieën niet alleen de vraag naar algemene zakelijke artikelen zo als inkjetprinters of perforators, maar heeft ook gespecialiseerde artikelen als bijvoorbeeld barcodescanners beschikbaar.
Innovatieve inkoopfunctionaliteiten helpen zakelijke klanten erbij hun inkoopproces efficiënter te maken. Deze omvatten onder ander een unieke zoekfunctie, Mercateo BestBasket, klant-specifieke views, elektronische interfaces en digitale vrijgaveprocessen. Voor het gebruik van Mercateo is geen installatie van extra software nodig. Tot het klantenbestand behoren niet alleen kleine en middelgrote bedrijven, maar ook grote internationale concerns zetten het online inkoopplatform in als e-procurment-oplossing.
Mercateo is actief in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Ierland en de UK. Tegenwoordig telt het bedrijf tussen de 250 en 300 medewerkers. De omzet van het concern bedroeg 130 miljoen euro in 2012, een stijging van 18 procent tegenover 2011.

Over Mercateo Nederland B.V.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top