vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Steeds meer digitale televisies
Steeds meer digitale televisies

Steeds meer digitale televisies

  • Netherlands
  • Het aandeel bachelorstudenten in het wetenschappelijk onderwijs dat binnen 5 jaar het diploma haalt, is sterk toegenomen. Vrouwen studeren nog steeds sneller af dan mannen, maar mannen zijn bezig met een inhaalslag.
  • Centraal Bureau voor de Statistiek
  • www.cbs.nl
  • info@cbs.nl

Digitale televisie in zeven op de tien huishoudens

In 2012 had 71 procent van de huishoudens met ten minste één persoon van 12 tot en met 74 jaar, een digitale televisie. Dat is drie keer zo vaak als vijf jaar geleden. Digitale tv onderscheidt zich van zijn voorganger, de analoge tv, door een groter zenderaanbod en een hogere beeld- en geluidskwaliteit. Ook de televisie met internettoegang is aan een opmars bezig. In 2012 had 20 procent van de huishoudens een dergelijk toestel in huis. In 2007 gebruikte nog bijna niemand internet via de tv.

Bezit digitale tv het laagst bij eenpersoonshuishoudens

Het bezit van een digitale tv of een tv met internettoegang is het laagst bij eenpersoonshuishoudens en het hoogst bij huishoudens bestaande uit een paar met kinderen. Een digitale tv staat bij zes op de tien alleenstaanden en bij acht op de tien paren met kinderen in huis.

Tv met internettoegang vaker bij hogere inkomens

Bijna drie op de tien huishoudens in de hoogste inkomensgroep hebben een tv met internettoegang. Dat is twee keer zo vaak als bij huishoudens uit de laagste inkomensgroep. Bij deze huishoudens is ook het bezit van digitale televisietoestellen met 63 procent wat lager dan bij de hogere inkomens.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top