maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Steeds meer jongeren liever eigen baas
Steeds meer jongeren liever eigen baas

Steeds meer jongeren liever eigen baas

  • Netherlands
  • Het aantal Brabantse starters onder de 25 is de afgelopen jaren met bijna 30 procent gestegen. Ook steeds meer studenten beginnen een eigen bedrijf. De TU/e, Fontys Hogescholen, het Summa College Eindhoven en de KvK Brabant houden daarom de gratis Studenten Startersdag: ‘Ik? Liever eigen baas.’
  • Kamer van Koophandel
  • www.kvk.nl
  • info@kvk.nl

Speciale gast is Steijn Pelle (25). Het zakenblad Sprout kroonde deze jonge CEO en medeoprichter van het herenmodemerk Pelliano in 2012 tot Jonge Ondernemer van het Jaar. Pelle houdt een inspirerende presentatie waarin hij vertelt over zijn ontdekkingsreis als ondernemer. Deze begon al vroeg. Als kleuter verkocht Pelle wortels uit de tuin van zijn vader en als 9-jarige startte hij een timmerbedrijf.

Steeds meer jongeren volgen Pelle in het zelfstandig ondernemerschap. In 2008 begonnen 2156 25-minners een eigen bedrijf, in 2012 waren dat er al 2751. Ongeveer tweederde van de studenten in het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs wil in de toekomst een eigen bedrijf.

Omdat studenten steeds ondernemender worden, is ook in het onderwijs de aandacht voor ondernemerschap gegroeid. Dat blijkt uit onderzoek over 2012 van Agentschap NL in opdracht van de ministeries van OCW en EZ. Niet vreemd dat centra oor ondernemerschap binnen onderwijsinstellingen in een steeds grotere behoefte voorzien. De verschillende centra in deze regio werken bij een aantal activiteiten zelfs samen, zodat studenten zoveel mogelijk kennis en ervaring kunnen opdoen op het gebied van ondernemerschap. Voorbeelden zijn de organisatie van de BRAINS Award (een ideeënwedstrijd voor studenten in Eindhoven), de diverse activiteiten tijdens de Global entrepreneurship Week in november maar ook deze Studenten Startersdag ‘Ik? Liever eigen baas?’.

De Studenten Startersdag biedt een breed pakket aan kennis en informatie over onder meer ondernemerschapsonderwijs. Ook is er een markt met organisaties als de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en het Algemeen Octrooi en Merken Bureau. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Studenten, ook van andere dan de genoemde opleidingen, zijn van harte welkom. Voor meer informatie en inschrijven: www.iklievereigenbaas.nl.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top