zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Sterke groei van het Mercateo concern houdt ondanks de zwakke economie aan
Sterke groei van het Mercateo concern houdt ondanks de zwakke economie aan

Sterke groei van het Mercateo concern houdt ondanks de zwakke economie aan

  • Nederland
  • Het Mercateo concern heeft in boekjaar 2012 een omzet van 130 miljoen euro behaald. Daarmee is de omzet van Europa ’s toonaangevende zakelijke inkoopplatform gestegen met 18 % ten opzichte van vorig boekjaar . Het aan zakelijke eindgebruikers toegewijde bedrijf blijft groeien op de internationale markt.
  • Mercateo Nederland B.V.
  • http://www.mercateo.nl
  • pers@mercateo.nl

Maastricht, 15 april 2013 – Omzet van het Mercateo concern stijgt met 18 procent.

Het Mercateo concern heeft in boekjaar 2012 een omzet van 130 miljoen euro behaald. Daarmee is de omzet van Europa ’s toonaangevende zakelijke inkoopplatform gestegen met 18 % ten opzichte van vorig boekjaar (2011: 110 mln. Euro). Parallel aan de stabiele groei in Duitsland, blijft het aan zakelijke eindgebruikers toegewijde bedrijf groeien op de internationale markt. Het e-procurementplatform verdubbelde hier bijna haar omzet met een stijging van 45%.

Mercateo heeft haar productaanbod aanzienlijk uitgebreid om aan de groeiende online vraag naar C-artikelen te kunnen voldoen. Op de Nederlandse site http://www.mercateo.nl zijn inmiddels ruim 600.000 artikelen beschikbaar. In Duitsland is het assortiment met 19% gegroeid naar ruim 8.3 miljoen artikelen tegenover 7 miljoen producten in 2011. In 2012 heeft de groep 120.000 nieuwe klanten geregistreerd.
Met een totaal van meer dan 250 medewerkers is Mercateo vertegenwoordigd in twaalf Europese landen en heeft het concern dochterondernemingen opgezet in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije. Elke landelijke organisatie heeft een lokaal kantoor waar een zelfstandig team en directeur gevestigd zijn.

“We zijn bijzonder trots op het feit dat we een continue en sterke groei doormaken ondanks het zwakke economische klimaat. Wij zijn gegroeid, waar bijvoorbeeld de Duitse economie in het vierde kwartaal van 2012 gekrompen is. Dit bevestigt onze ervaring dat het Mercateo-business-model, ook in tijden van crisis, groei mogelijk maakt” aldus Peter Ledermann, Bestuurder van Mercateo AG.

Innovatief en klantgericht

Het succes van Mercateo wordt door het bestuur en de directie gezien als een bevestiging van de werking van hun strategie, welke draait om het vervullen van de behoeftes van zakelijke klanten. Peter Ledermann: “Het overzichtelijk gepresenteerde, en van gedetailleerde productinformatie voorziene assortiment evenals snelle levertijden en eenvoudige afwikkeling overtuigt onze klanten. Daarnaast profiteren Mercateo-klanten van continue verbeteringen en innovaties waarmee bestaande inkoopprocessen geoptimaliseerd worden. In het afgelopen jaar hebben we drie nieuwe features gepresenteerd – Mercateo ApproveNow, Mercateo Cluster en Mercateo Auction. Hierdoor kunnen onze klanten een besparingspotentiaal van tot 40 procent bereiken.”

Verdere groei al gepland

“Mercateo is ingesteld op continue groei. ” benadrukt Peter Ledermann. “Om aan de beginnende ‘boom’ van professionele inkoop scenario’s te voldoen, zullen ook in 2013 nieuwe medewerkers worden aangenomen in Duitsland en de andere Europese landen.”

Over Mercateo

Mercateo is hét online inkoopplatform voor de zakelijke markt. Klanten hebben in Duitsland op www.mercateo.com binnen 12 hoofdcategorieën een assortiment van meer dan 8 miljoen artikelen beschikbaar. In Nederland bestaat het aanbod op www.mercateo.nl uit ruim 600.000 artikelen binnen 10 hoofdcategorieën. Het assortiment is divers en dekt zowel de vraag naar algemene zakelijke artikelen zo als papierversnipperaars of toner als ook de vraag naar gespecialiseerde artikelen als bijvoorbeeld Vliegveld- & Vliegtuiglampen en biedt daardoor ook een keuze aan exotische producten.

Niet alleen kleine en middelgrote bedrijven tellen tot de geregistreerde klanten, maar ook internationale concerns maken graag van het e-procurment-platform als elektronische-inkoop-oplossing gebruik. Tot de innovatieve inkoopfunctionaliteiten tellen een unieke zoekfunctie, Mercateo BestBasket, klant-specifieke views, elektronische interfaces en digitale vrijgaveprocessen. Deze helpen zakelijke klanten erbij hun inkoopproces kostenefficiënter te maken. Mercateo is volledig web-based toegankelijk, waardoor geen installatie van extra software nodig is.

Mercateo is naast actief in Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Ierland en de UK en telt tegenwoordig tussen de 250 en 300 medewerkers. De omzet van het concern steeg in 2012 met 18 procent tegenover 2011 en bedroeg 130 miljoen euro.

Persaanvragen naar:
Mercateo Nederland B.V.
Tel.: +31 (0) 432010690
E-mail: pers@mercateo.nl

Over Mercateo Nederland B.V.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top