woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Urenlang televisie kijken door de auto een keer te laten staan
Urenlang televisie kijken door de auto een keer te laten staan

Urenlang televisie kijken door de auto een keer te laten staan

  • Netherlands
  • Hoeveel milieuvriendelijker dan uw auto is de trein eigenlijk?
  • Milieu Centraal
  • www.milieucentraal.nl, www.milieucentraal.nl
  • info@milieucentraal.nl

Om dat eenvoudig te kunnen uitrekenen hebben voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en NS de handen ineengeslagen. Met een nieuwe app krijgen reizigers vanaf vandaag inzicht in de CO2-uitstoot van hun auto in vergelijking tot de trein. De nieuwe ‘CO2-vergelijker’ geeft real time inzicht in uw CO2-uitstoot terwijl u reist met de trein. Zo ziet u dat door over een afstand van tien kilometer de trein te pakken in plaats van de auto, u grofweg al één kilo CO2 bespaart. De app rekent om dat “u daarvoor bijvoorbeeld ook 17 uur TV kan kijken of bijna een uur kan stofzuigen”, aldus Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal.

De nieuwe CO2-vergelijker geeft op een eenvoudige manier een indruk van het verschil in CO2-uitstoot van een treinreis versus de auto. Gemiddeld stoot u met de trein ruim 75 procent minder CO2 uit dan met de gemiddelde auto. In de app wordt uw eigen type auto vergeleken met de treinreis. De berekeningen zijn daarbij gebaseerd op het gemiddelde van 1,5 personen in de auto en de gemiddelde bezetting van de trein. De nieuwe CO2-vergelijker is vanaf vandaag te downloaden in zowel de iPhone app-store als de Android Market, of op www.ns.nl.

Hoe werkt de app?

In de nieuwe app vult u eenmalig de brandstofsoort en autoklasse in van uw eigen auto. Daarna zet u de app aan zodra de trein wegrijdt. Terwijl u rijdt ziet u hoe het verschil in CO2-uitstoot oploopt. De uitkomsten van uw treinreis kunt u daarna eenvoudig delen met vrienden of bekenden via mail, facebook of twitter. Een impressie van de app in pdf vindt u hier. De app voor Android vindt u hier. De app voor iPhone vindt u hier.

Waarom een CO2-vergelijker?

Michiel van Roozendaal van NS: “De nieuwe app past in diverse initiatieven van NS en Milieu Centraal om het bewustzijn over de CO2-uitstoot bij het reizen te verhogen. Zo lanceerde NS eerder al samen met Milieu Centraal de CO2-vergelijker in de NS-reisplanner op www.ns.nl waarin je tot in detail uw autoreis kan vergelijken met de trein. Zie NS lanceert CO2-vergelijker. Deze bewustwordingsacties passen in het bredere duurzaamheidsbeleid van NS dat is gericht op het steeds zuiniger maken van de trein (doel: 30 procent energie-efficiënter de komende vijf jaar door onder andere zuiniger te rijden) en het gebruik van groene stoom”. Michiel van Roozendaal is binnen de NS-directie verantwoordelijk voor duurzaam ondernemen.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top