vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Vernieuwende bloemenshows op Keukenhof inspirerend platform voor productpromotie
Vernieuwende bloemenshows op Keukenhof inspirerend platform voor productpromotie

Vernieuwende bloemenshows op Keukenhof inspirerend platform voor productpromotie

  • Netherlands
  • ,,Veel deelnemers hebben afgelopen dagen tijdens de speciale bijeenkomsten enthousiast gereageerd op het vernieuwende concept van Keukenhof 2013’’, concludeert coördinator bloemenshows Daniël van Heyningen aan de vooravond van de opening van ’s werelds mooiste voorjaarspark.
  • Keukenhof
  • info@keukenhof.nl
  • d.vanheyningen@keukenhof.nl

Nieuw: beoordeling door consumenten

Keukenhof’s promotieformule voor bloemen en planten is versterkt met een unieke productbeoordeling door consumenten. Per bloemenshow kiezen zij via touchscreens hun favoriete bloem en plant. Op de laatste tentoonstellingsdag, wordt per productgroep bekendgemaakt wat in de ogen van het internationale publiek de mooiste bloemen en planten zijn. Vorig jaar is er een proef gedaan in een paviljoen, waarbij consumenten hun favoriete bloem konden kiezen. Die wordt dit jaar doorgezet naar alle drie de paviljoens waarin Keukenhof samen met het vak zo’n dertig bloemenshows organiseert.

Vakkeuring gecontinueerd

De vakkeuring, waarbij in specifieke gewasgroepen gespecialiseerde juryleden bloemen en planten beoordelen, wordt gecontinueerd. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door collega’s, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. Het is een stimulans voor kwaliteit en winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook prijsuitreikingen en vakbijeenkomsten. Zo is Keukenhof een platform voor uitwisseling van informatie en zakelijk netwerken.

‘Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen’

Het jaarthema 2013 van Keukenhof, ‘Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen’ inspireert de toparrangeurs die de lijnen uitzetten in de verschillende bloemenpaviljoens. Typisch Britse kenmerken en elementen worden in de basisdecors verwerkt. In het Oranje Nassau Paviljoen bijvoorbeeld zijn er kroonluchters als verwijzing naar het Britse koningshuis, de bookshopstijl refereert aan het plaatsje Notting Hill en de muziek van Elton John en de Beatles is er te beluisteren. Maar ook Mr Bean en James Bond versterken de associatie met het Verenigd Koninkrijk.

In het Beatrix Paviljoen waar Anthuriums en Bromelia’s worden geëxposeerd in combinatie met een bijzonder grote Orchideeënshow, gaan kroonluchters en een retrokasteel een echt ‘wow’-effect genereren.

Afwisselende tentoonstellingskalender

Met bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander Paviljoen, wekelijks wisselende bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen en de permanente presentatie in het Beatrix Paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender. De drie bloemenpaviljoens liggen mooi verspreid in het lentepark, een garantie voor aandacht van een nationaal en internationaal publiek. Met de nieuwe, interactieve beoordeling is de focus nog meer toegesneden op de consument. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen huis, balkon en tuin met bloemen, bollen en planten verder worden verfraaid. Daarom biedt Keukenhof ook weer de succesvolle bloemschikdemonstraties.

Bloemenshows  Keukenhof 2013:

Oranje Nassau Paviljoen
21 maart t/m 26 maart           Tulpen
28 maart t/m 2 april                Freesia
4 april t/m 9 april                    Gerbera
11 april t/m 16 april                Rozen
18 april t/m 23 april                Narcissen, Bijzondere bolgewassen
25 april t/m 30 april                Alstroemeria, Iris
2 mei t/m 7 mei                      Chrysant
9 mei t/m 20 mei                    Anjer, Calla en Zomerbloemen
Beatrix Paviljoen
21 maart t/m 20 mei               Anthurium, Bromelia en Orchideeën
Willem-Alexander Paviljoen
21 maart t/m 26 maart           Hyacint
21 maart t/m 5 mei                Amaryllis
21 maart t/m 20 mei              Bol-op-Pot
21 maart t/m 5 mei                Potplanten
21 maart t/m 5 mei                Bloeiende Heesters
21 maart t/m 20 mei              Hortensia
1 mei t/m 5 mei                      Snij- en tuintulpen
3 mei t/m 20 mei                    Vaste plantenshow
10 mei t/m 20 mei                  Lelies
Voor meer informatie over deelname aan de Keukenhof bloemenshows kunt u contact opnemen met: Stichting Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof
Daniël van Heyningen, coördinator Bloemenshows
T: 0252 – 465515
d.vanheyningen@keukenhof.nl

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top