maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nederlandse animatiefilms te heftig voor Russische censuur
Nederlandse animatiefilms te heftig voor Russische censuur

Nederlandse animatiefilms te heftig voor Russische censuur

  • Nederland
  • De pittoreske Magere Brug over de Amstel in Amsterdam en de immense Trinity Bridge over de Neva in Sint-Petersburg zullen komende vrijdagnacht (19 juli) tijdens Bridge Between Cities: Multi-bridge Animation Night het decor zijn voor een bijzondere filmvertoning.
  • KLIK! Amsterdam Animation Festival
  • http://www.klikamsterdam.nl
  • press@klikamsterdam.nl

De openstaande bruggen zullen als bioscoopschermen dienen voor een identieke, simultane programmering die twee publieken kennis met elkaar laat maken. Als extraatje zullen in Amsterdam de Nederlandse Fallin’ Floyd, Mac ‘n’ Cheese en Washed Ashore vertoond worden, korte animatiefilms die in Rusland door de censuur geweerd werden.

In april kwam Rusland in het nieuws door een verscherping van de censuur op het internet. De in Nederland geproduceerde animatiefilms Fallin’ Floyd, Mac ‘n’ Cheese en Washed Ashore werden niet opgenomen in Bridge Between Cities: Multi-bridge Animation Night vanwege het tonen van geslachtsdelen en het gebruik van verdovende middelen. Desondanks het censuur vormt de avond een unieke gebeurtenis waarin een brug wordt geslagen tussen twee landen.

In Amsterdam zal de Bridge Between Cities: Multi-bridge Animation Night beginnen om 23:00 uur en in Sint-Petersburg wegens het tijdsverschil om 01:00 uur. In de anderhalf uur durende openluchtvertoning wordt een mix van internationale korte animatiefilms vertoond.

Naast deze unieke filmvertoning organiseert KLIK! meer activiteiten in het kader van het Nederland-Rusland jaar. In de Hermitage te Amsterdam kan men in het weekend van 20 en 21 juli genieten van een geanimeerd programma.

Meer informatie over de programmering is te vinden op www.klikamsterdam.nl of www.hermitage.nl

De link naar het Facebook evenement: www.facebook.com/events/272872982851074/

Over KLIK!

Het KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerend animatiefestival dat dit jaar zijn zesde editie zal beleven in EYE, het nieuwe filmmuseum, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogramma’s, feestjes en activiteiten. Het KLIK! Amsterdam Animation Festival toont animatie van over de hele wereld, van België tot de Verenigde Staten en van Kenia tot Kirgizië.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top