vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Nederlandse arbeidsmarkt blijft achter
Nederlandse arbeidsmarkt blijft achter

Nederlandse arbeidsmarkt blijft achter

  • Nederland
  • De Nederlandse arbeidsmarkt blijft achter bij de eerste tekenen van herstel in de hele eurozone. Dat bleek vrijdag uit nieuwe cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji2ju5rkfyg/nieuws/nederlandse_arbeidsmarkt_blijft_achter?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

In Nederland zakte de werkgelegenheid in het vierde kwartaal van vorig jaar nog met 0,5 procent, terwijl in de hele eurozone gemiddeld 0,1 procent mensen meer aan het werk waren dan in het voorgaande kwartaal.

Op jaarbasis zakte de werkgelegenheid in Nederland met 1,4 procent. Dat was de sterkste krimp in de eurozone, op Griekenland, Italië en Cyprus na. De afname in Spanje was vergelijkbaar met die in Nederland. In de hele eurozone waren gemiddeld 0,5 procent mensen minder aan het werk dan in de laatste 3 maanden van 2012.

In heel 2013 nam de werkgelegenheid in de eurolanden met 0,9 procent af. Vorig kwartaal hadden 145 miljoen inwoners van de eurolanden een betaalde baan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top