woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / ‘Nederlandse jeugd goed in problemen oplossen’
‘Nederlandse jeugd goed in problemen oplossen’

‘Nederlandse jeugd goed in problemen oplossen’

  • Nederland
  • Nederlandse scholieren behoren tot de besten in Europa in het bedenken van oplossingen voor zaken waar ze in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjikicweexzo/nieuws/nederlandse_jeugd_goed_in_problemen?ctx=vhsih95vppua&tab=0&tab=0&tab=0

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) onder 85.000 scholieren in 44 landen. In een computertest werd bekeken welke vaardigheden jongeren inzetten voor alledaagse handelingen zoals het instellen van een thermostaat of het vinden van de snelste weg naar een bestemming.

Van de Nederlandse scholieren bleek 13,6 procent in staat de moeilijkste problemen op te lossen, stelt de OESO in het dinsdag gepubliceerde onderzoek. Alleen Finland, België en Groot-Brittannië scoorden als Europese landen hoger in dit segment. Nederlandse jongeren leggen het gemiddeld genomen wel zwaar af tegen hun leeftijdgenoten in Oost-Aziatische landen. In Singapore en Korea behoren bijvoorbeeld respectievelijk 29,3 en 27,6 procent van de 15-jarigen tot de topcategorie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top