dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Nederlandse kinderen behoren online tot meest rücksichtsloze en meedogenloze van Europa
Nederlandse kinderen behoren online tot meest rücksichtsloze en meedogenloze van Europa

Nederlandse kinderen behoren online tot meest rücksichtsloze en meedogenloze van Europa

  • Europa
  • Kaspersky Lab doet onderzoek naar het geheime cyberleven van kinderen tussen 10-15 jaar
  • Kaspersky Lab
  • info@kaspersky.nl
Kinderen in Nederland weten uitstekend de weg online en worden nauwelijks gehinderd door regels of veiligheidsmaatregelen. Ze staan ook meer dan andere Europese kinderen bloot aan content die niet voor hen geschikt is. Bovendien zijn ze op internet meedogenlozer naar andere kinderen, hoewel ze zich dan weer wel meer zorgen maken over de consequenties van hun cyberactiviteiten in de toekomst. Ze voelen zich ook opvallend minder veilig online. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van Kaspersky Lab naar het cybergedrag van kinderen tussen de tien en vijftien jaar oud, die onder andere uit Nederland afkomstig zijn.Enkele opvallende cijfers:

  • 75% van de kinderen zegt iets gemeens over een ander kind te posten als dit iets heeft gedaan wat hij niet leuk vindt, het Europese gemiddelde is 31%. Bijna alle kinderen (97%) zeggen zich zorgen te maken over hun online wereld. Dat is bijna twee keer zoveel als elders in Europa. 43% is ook bezorgd over de gevolgen van wat ze posten als ze later gaan solliciteren, tegen het Europese gemiddelde van 16%.
  • 33% van de kinderen komt in aanraking met pornografisch materiaal, dat is het hoogste percentage in Europa. Doordat ze tweemaal zo vaak gebruikmaken van de smartphone van hun ouders is de kans ook veel groter dat ze iets ontdekken wat niet voor hen is bedoeld.
  • Ruim 40% van de kinderen zegt dat er thuis geen regels voor internetgebruik zijn, wat in schril contrast staat tot het Europese gemiddelde van 19%.
  • 76% denkt zijn digitale leven geheim te kunnen houden voor zijn ouders en daarmee steken ze, samen met andere kinderen in de Benelux, met kop en schouders uit boven andere Europese kinderen. Ze hebben er ook tweemaal zoveel vertrouwen in dat ze bijvoorbeeld in staat zijn om hun IP-adres te verbergen of barrières als vingerafdrukbeveiliging op een iPhone te omzeilen.

“Het is schrikbarend eenvoudig voor deze eerste echte digitale generatie kinderen om hun weg naar de donkere hoekjes van internet te vinden en blootgesteld te worden aan content waar ze nog veel te jong voor zijn”, zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux. “Al vanaf hun tiende lijken de meeste kinderen rijp genoeg te zijn en voldoende zelfvertrouwen te hebben om internet op te gaan, maar ouders vergeten dat ze impulsief en vaak naïef zijn. Voor jonge mensen die onderzoeken, experimenteren en hun eerste stappen online zetten, is het heel belangrijk dat ouders een actieve rol spelen en begeleiding bieden. Ze moeten de risico’s, bedreigingen en gevaren met hun kinderen bespreken en zo duidelijk maken wat veilig en verantwoord online gedrag inhoudt.”

Kaspersky Lab spoort ouders aan om een omgeving voor hun kinderen te creëren waarin dingen al vanaf jonge leeftijd bespreekbaar zijn en beide partijen samen kunnen bepalen wat veilig is. De Kaspersky Safe Kids-functie, onderdeel van Kaspersky Total Security 2017, kan families helpen zich te beschermen tegen cybergevaren door de tijd die kinderen online besteden te reguleren, het gebruik van apps te beheren en op ongepaste websites en content te controleren.

 

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top