zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Nederlandse première HET GELUK VAN HET HOEFIJZER
Nederlandse première HET GELUK VAN HET HOEFIJZER

Nederlandse première HET GELUK VAN HET HOEFIJZER

  • Nederland
  • De documentaire HET GELUK VAN HET HOEFIJZER beleeft op zondag 21 februari zijn Nederlandse première tijdens het DocFeed filmfestival in Eindhoven. De film gaat over Tijs Groen, een voormalig topatleet (3x Nederlands Kampioen) die besloot met atletiek te stoppen om een bijzondere muzikale droom in Zuid-Spanje te verwezenlijken.
  • filmposter NL
  • Costamundo
  • jeroen@costamundo.es
  • Zowel Tijs Groen als Jeroen Stultiens wonen in Spanje. Voor het DocFeed festival komen beide naar Nederland en zijn zij te gast tijdens het filmfestival. Vanaf donderdag 18 februari zijn ze in Nederland en beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie over de documentaire kunt u contact opnemen met Jeroen Stultiens op 06-41854577 of jeroen@costamundo.es

Atletische muzikant

Tijs Groen speelde altijd al gitaar als hobby maar had nooit het idee om professioneel muzikant te worden, in tegenstelling tot zijn broer Kobus die fulltime bassist is bij Miss Montreal. In 2013 werd Tijs 2e bij de door de AVRO georganiseerde ‘De beste gitarist van Nederland’ en dat motiveerde hem om te verhuizen naar het kustplaatsje La Herradura (‘Hoefijzer’) in Andalusië. Daar leeft hij vanuit een omgebouwde bestelbus en bestudeert hij de Spaanse gitaar, ontmoet hij inspirerende muzikanten en speelt hij in bars en restaurants of gewoon op straat wanneer hij daar zin in heeft.

Reizende filmmaker

Jeroen Stultiens volgde zowel een praktijkopleiding bij de publieke omroep als de universitaire studie Film- en Televisiewetenschap. Daarna had hij 12 jaar lang een productiebedrijf in Amsterdam dat zich specialiseerde in reisprogramma’s en promotiefilms voor de reisbranche. Hij reisde naar meer dan 50 landen met een camera voordat hij in 2014 met zijn gezin emigreerde naar La Herradura. Zijn ontmoeting met Tijs leidde al snel tot een nieuw filmproject.

Inspirerende documentaire

De emigratie, de positieve energie en de creativiteit van beide heren komen samen in de 63-minuten durende documentaire HET GELUK VAN HET HOEFIJZER. De film volgt Tijs tijdens zijn eerste jaar in Spanje en doet op eerlijke en inspirerende wijze verslag van de muzikale ontdekkingsreis. Met ups en downs leert Tijs omgaan met zijn nieuwe levenstijl en wordt hij geconfronteerd met de consequenties van zijn keuzes.

Praktische informatie

DocFeed vindt plaats op 19, 20 en 21 februari in in het Temporary Art Centre aan de Vonderweg 1 in Eindhoven.

HET GELUK VAN HET HOEFIJZER wordt in de Engels ondertitelde versie (THE HORSESHOE’S HAPPINESS) vertoond op zondag 21 februari om 17.00 uur in de tuinzaal.

Voorafgaand aan de filmvertoning van 16.00 tot 17.00 uur zal Tijs Groen live muziek spelen in het festivalcafé.

Een dagkaart voor de hele zondag kost 12,50.

Meer informatie en de trailer zijn te vinden op www.docfeed.nl

Over Costamundo

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top