vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Nederlandse rente blijft dalen
Nederlandse rente blijft dalen

Nederlandse rente blijft dalen

  • Nederland
  • De toch al bijzonder lage rente op Nederlandse en andere Europese staatsobligaties is woensdag verder gezakt. De verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) meer maatregelen zal nemen in de strijd tegen de lage inflatie, en de sombere verwachtingen voor de Europese economie blijven de vraag naar staatsleningen stimuleren.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjqkizrd69w9/nieuws/nederlandse_rente_blijft_dalen?ctx=vhsjd8w6pdvc&start_tab0=10&tab=0

Het rendement op tienjarige Nederlandse leningen nam woensdag af tot het historisch lage peil van 0,5 procent. Leningen met een looptijd van vijf jaar bieden nog maar een rente van 0,02 procent. De Duitse tienjaarsrente is inmiddels afgenomen tot 0,44 procent, terwijl beleggers al geld toeleggen op Duitse leningen voor vijf jaar. De rente op die obligaties is gezakt naar min 0,01 procent.

Het rendement en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een dalende rente wijst op een stijgende waarde en een toenemende vraag naar de betreffende leningen.

Door de dalende rente is het bijzonder goedkoop voor Nederland om geld te lenen op de financiële markten. Zo slaagde de overheid er dinsdag al in om geld voor drie jaar te lenen tegen een rente van min 0,03 procent. Daarmee legden investeerders voor het eerst geld toe op een meerjarige Nederlandse lening. Korte leningen worden door Nederland al enkele maanden tegen een negatieve rente in de markt gezet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top