donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Nederlandse steden stellen extra eisen aan arbeidsmigrant
Nederlandse steden stellen extra eisen aan arbeidsmigrant

Nederlandse steden stellen extra eisen aan arbeidsmigrant

  • Nederland
  • Den Haag en Rotterdam willen arbeidsmigranten uit onder meer Roemenië en Bulgarije straks niet zonder meer toelaten. Ze zijn bang voor extra overlast en willen eerst zeker weten dat nieuwkomers een baan en goede huisvesting hebben. Dat staat in een brief van de gemeente Rotterdam, die maandag is gestuurd aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjffd1dq9ezn/nieuws/nederlandse_steden_stellen_extra_eisen?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Op 1 januari gaan de grenzen open voor de EU-lidstaten Roemenië en Bulgarije en is vrij verkeer van personen en goederen mogelijk. De gemeente Rotterdam stelt alles in het werk om te handhaven op overbewoning, illegale verblijfsinrichtingen, uitbuiting en malafide verhuurders om daarmee de leefbaarheid in de stad te bevorderen en misstanden te voorkomen, zo staat in de brief. Hoewel Den Haag de brief niet mede ondertekende, vindt die gemeente ook dat er consequenties moeten zitten als nieuwkomers geen goed woonadres kunnen opgeven.

,,Wij willen de werkwijze omdraaien”, zegt wethouder Hamit Karakus van Wonen, ,,eerst controleren en dan pas een burgerservicenummer (BSN) afgeven.” Niet de mensen zelf, maar de situatie waarin ze verkeren, zorgt volgens hem voor overlast. Heeft een arbeidsmigrant (nog) geen werk, dan kan zo iemand in bepaalde wijken van de stad niet wonen, vindt Karakus. ,,Het is raar dat je nu geen verbijfplaats hoeft op te geven als je om een BSN komt vragen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag.

VVD en CDA in de Tweede Kamer willen strengere regels voor arbeidsmigratie in de Europese Unie, zo bleek vorige week. Migratie van mensen uit armere lidstaten naar rijkere EU-landen moet wat de twee partijen betreft worden beperkt. 80 procent van de Nederlanders vindt dat Oost-Europese werknemers sowieso niets te zoeken hebben in Nederland, blijkt uit eerder onderzoek van Maurice de Hond.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top