vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Nederlandse vernieuwing in Parijs in de prijzen
Nederlandse vernieuwing in Parijs in de prijzen

Nederlandse vernieuwing in Parijs in de prijzen

  • Nederland
  • Verschillende Nederlandse bedrijven hebben dinsdag 11 maart 2014 in Parijs prijzen gewonnen voor vernieuwende producten en concepten die ze hebben ontwikkeld. Tijdens zijn bezoek aan de beurs voor lichtgewichtmaterialen in Parijs (JEC-beurs) mocht Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) de internationale prijzen aan de winnaars uitreiken.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/11/nederlandse-vernieuwing-in-parijs-in-de-prijzen.html

Nieuwe materialen, productiemethoden en producten van wereldklasse

Minister Kamp: ‘Nederlandse bedrijven durven te pionieren. Ze werken vernieuwend en dat zorgt voor nieuwe materialen, productiemethoden en producten van wereldklasse. De Nederlandse maakindustrie is goed voor bijna 13% van ons bruto binnenlands product en kenmerkt zich door samenwerking met elkaar, kennisinstellingen en met overheden. Zo blijf je toonaangevend in een concurrerende wereld.’

Innovation awards voor drie Nederlandse bedrijven

Drie Nederlandse bedrijven wonnen op de beurs de ‘innovation awards’ van de beursorgansisatie ‘Journal and Exhibitions on Composites’(JEC) voor vernieuwende lichtgewicht producten: DSM op het gebied van duurzaamheid voor de ontwikkeling van windmolenwieken, Ten Cate met de ontwikkeling van een vliegtuigstoel en Lightweight Structures met de ontwikkeling van een nieuwe goederenwagon. De Universiteit Twente won een prijs op het gebied van simulatie met de ontwikkeling van speciale software.

Nederland gastland in Parijs

De JEC-beurs vindt jaarlijks plaats in Parijs. Nederland is dit jaar gastland van de beurs waar in totaal 94 landen zijn vertegenwoordigd. Op de beurs staan meer dan 1000 bedrijven en onderzoeksinstellingen waarvan er 37 uit Nederland afkomstig zijn. In Nederland zijn 350 bedrijven betrokken bij het ontwikkelen of vervaardigen van lichtgewicht materialen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top