dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Nederlandse wateraanpak in top-10 beste ideeën CNN
Nederlandse wateraanpak in top-10 beste ideeën CNN

Nederlandse wateraanpak in top-10 beste ideeën CNN

  • Internationale
  • De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft de Nederlandse wateraanpak, die in de VS wordt geïntroduceerd om New York en New Jersey tegen hoogwater te beschermen, uitgeroepen tot een van de beste ideeën van 2013. De Nederlander Henk Ovink, in de VS gedetacheerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werkt aan oplossingen die ervoor moeten zorgen dat een superstorm in de toekomst minder schade en slachtoffers maakt.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/23/nederlandse-wateraanpak-in-top-10-beste-ideeen-cnn.html

Ruimte voor water

CNN heeft een top-10 gemaakt van beste ideeën van 2013, met daarin onder meer de innovatie- en ontwerpwedstrijd Rebuild by Design. De wedstrijd is door Ovink bedacht om plannen te ontwikkelen om New York en New Jersey minder gevoelig te maken voor overstromingen. Het concept is gestoeld op de Nederlandse aanpak om water de ruimte te geven. “Eeuwenlang was het algemene idee dat je wateroverlast tegengaat door dijken aan te leggen. En als er dan toch een overstroming komt, maak je de dijken hoger”, aldus CNN. “Na de superstorm Sandy, die delen van New York en New Jersey onder water zette, wordt nu gekeken naar een andere oplossing: zorg dat het water de ruimte krijgt.”

Werken met de natuur

Ovink is door minister Schultz van Haegen uitgeleend als speciaal adviseur van de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force. Onder zijn leiding werken tien teams met meer dan 200 ontwerpers, wetenschappers en ingenieurs de plannen uit. Ovink is verheugd met de plek in de ranglijst. “Overal ter wereld is de reactie van mensen dezelfde: als er iets ernstigs gebeurt, wil je de oude situatie herstellen. Voor de gevolgen van superstorm Sandy is dit precies de verkeerde reactie. Werken tegen de natuur is geen oplossing.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top