donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Nederlandse winkelpanden in trek bij buitenlandse beleggers
Nederlandse winkelpanden in trek bij buitenlandse beleggers

Nederlandse winkelpanden in trek bij buitenlandse beleggers

  • Europa
  • Buitenlandse vastgoedbeleggers weten de Nederlandse markt steeds beter te vinden zo melden adviseurs van het vastgoedbureau CBRE.
  • Noordenwind Vastgoed
  • www.noordenwindvastgoed.nl
  • info@noordenwindvastgoed.nl

Buitenlandse vastgoedbeleggers weten de Nederlandse markt steeds beter te vinden zo melden adviseurs van het vastgoedbureau CBRE. Waar er voorheen nog voornamelijk werd geïnvesteerd in kantoorpanden en hotel zijn nu ook winkelpanden steeds meer in trek bij rijke buitenlandse investeringspartijen. De onderzoekers hebben het hier over de stijging in 2014 ten opzichte van 2013.

In totaal steeg het totaal aan beleggingen in vastgoed van 805 miljoen euro in 2013 naar maar liefst 1,5 miljard in 2014. Het feit dat ook winkelpanden steeds populairder worden onder buitenlandse investeerders is af te lezen in het onderzoek, bijna de helft van het kapitaal dat werd geïnvesteerd in winkelvastgoed kwam uit het buitenland!

Belangrijke overnames van winkelvastgoed
De exceptionele stijgingen in het buitenlandse aandeel van investeringen moeten echter wel gerelativeerd worden. Deze stijgingen zijn namelijk voor een groot deel toe te schrijven aan enkele belangrijke overnames die in 2014 plaatsvonden. Zo werden enkele grote winkelcentra overgenomen door Amerikaanse investeringspartijen Mount Kellett en Blackstone. Eerder dit jaar nam de Britse vastgoedgigant Meyer Bergman nog het outletcentrum Batavia Stad in Flevoland over. Een grote Nederlandse investering was de overname van de Kalvertoren in Amsterdam door de Nederlandse Kroonenberg Groep.

Aantal gebruikers nog niet optimaal
Hoewel er steeds meer geïnvesteerd wordt staan er nog altijd veel winkelpanden leeg in ons land. De onderzoekers verwachten echter dat deze groei er ook aan zit te komen. Voor retailers was 2013 bovendien een zeer moeilijk jaar waardoor we nog even moeten wachten op het volledige herstel van de economie.

Er komt ook steeds meer concurrentie van buitenlandse winkelketens zoals Duitse discount kledingzaken Kik en Tedi bijvoorbeeld. Ook komen er steeds meer luxe cosmetica ketens naar Nederland en dan met name naar de hoofdstad.

Noordenwind Vastgoed 

Utrechtseweg 115
6862 AE Oosterbeek

info@noordenwindvastgoed.nl

Stichting Obligatiebeheer Noordenwind
KvK: 63117746

 

Over Spasimo

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top