donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nederlandstalige islamitische singles vinden elkaar steeds vaker online
Nederlandstalige islamitische singles vinden elkaar steeds vaker online

Nederlandstalige islamitische singles vinden elkaar steeds vaker online

  • Nederland
  • Het zoeken naar een geschikte huwelijkspartner gebeurt nog veelal op de traditionele wijze. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de ouders van de trouwrijpe dochter of zoon. Toch merkt MoslimPartner.nl op dat jongeren steeds meer het heft in eigen handen nemen en zelf op zoek gaan naar hun ware liefde. Dit gebeurt steeds meer online in fora, via social media en websites zoals MoslimPartner.nl.
  • MoslimPartner
  • www.moslimpartner.nl
  • info@moslimpartner.nl

Het zoeken naar een geschikte huwelijkspartner gebeurt nog veelal op de traditionele wijze. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de ouders van de trouwrijpe dochter of zoon. Toch merkt MoslimPartner.nl op dat jongeren steeds meer het heft in eigen handen nemen en zelf op zoek gaan naar hun ware liefde. Dit gebeurt steeds meer online in fora, via social media en websites zoals MoslimPartner.nl.

MoslimPartner.nl is een online community voor islamitische singles uit Nederland en België, en Nederlands sprekend. De community is een initiatief van Nederlandse moslims die een brug proberen te vormen tussen vrijgezelle dames en heren die geen geschikte kandidaten zien in hun eigen omgeving.

“De reden om online kanalen in te zetten is dat daten onder moslims niet heel gebruikelijk is. Online kanalen bieden dan de mogelijkheid om laagdrempelig in contact te treden met een eventuele huwelijkspartner. Online is het vaak ook makkelijk om de persoon te “screenen”. Op deze manier is het mogelijk een betere match te maken.”

De traditionele wijze brengt niet altijd het geluk waar naar gezocht wordt. Islamitische vrijgezellen worstelen zich steeds meer binnen de Westerse cultuur en dit heeft ook invloed op de verwachtingen van de partner. Een werkende vrouw in de relatie is steeds minder ongewoon en ook de verdeling van de taken in de opvoeding en in het huishouden veranderen. Daarnaast neemt het aantal echtscheidingen onder moslimgezinnen in Nederland en België toe. Een goede match wordt daarmee nog belangrijker!

Wat opvalt is dat het aantal islamitische mannen en vrouwen (met een kind) uit een gestrand huwelijk de online kanalen steeds vaker inzetten. Vooroordelen en “drang om niet weer te falen” zijn de reden dat deze groep gebruik maakt MoslimPartner.nl om een uitgebreide selectie uit te voeren op zijn of haar nieuwe partner.

Ook moslims met een autochtone achtergrond, Nederlandse en Belgische bekeerlingen, blijven het lastig vinden om in hun omgeving een partner met een gelijke religieuze voorkeur te vinden. Ook zij kiezen daarom steeds vaker voor online kanalen in hun zoektocht naar geluk.

Link naar de website www.moslimpartner.nl

Over MoslimPartner

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top