vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Neelie Kroes nieuw bestuurslid Rijksmuseum Fonds
Neelie Kroes nieuw bestuurslid Rijksmuseum Fonds

Neelie Kroes nieuw bestuurslid Rijksmuseum Fonds

  • Nederland
  • Mevrouw Neelie Kroes is benoemd tot bestuurslid van Het Rijksmuseum Fonds. Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het Rijksmuseum en beheert inmiddels 120 Fondsen op Naam bestemd voor o.a. aankopen, onderzoek en educatie. Vorig jaar ontving het museum het hoogste aantal particuliere financiële giften in zijn geschiedenis.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/neelie-kroes-nieuw-bestuurslid-rijksmuseum-fonds

Bernhard Wientjes: “We zijn buitengewoon verheugd dat Neelie Kroes ons bestuur komt versterken. Haar grote internationale ervaring en netwerk onderstreept de wens van het Rijksmuseum zijn plaats in de mondiale wereld van kunst en cultuur te versterken.”

Mevrouw Kroes is prominent lid van de VVD en was in die hoedanigheid van 1982 tot 1989 minister van Verkeer en Waterstaat. Van 2004 tot 2014 was zij Eurocommissaris. Op dit moment is mevrouw Kroes adviseur van de Amerikaanse Bank of America Merrill Lynch en ambassadeur voor StartUp Delta, een systeem waarin dromen van jonge starters gerealiseerd kunnen worden.

Rijksmuseum Fonds

Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het Rijksmuseum. Het Fonds beheert schenkingen en erfstellingen en draagt financieel bij aan projecten op het gebied van onderzoek, restauratie en educatie. Bovendien maakt het Fonds aankopen mogelijk van schilderijen, prenten, boeken, foto’s en andere historische objecten van belang voor de museumcollectie. Zo heeft het Rijksmuseum o.a. dankzij het Rijksmuseum Fonds recentelijk een indrukwekkend bronzen beeld van de 17de-eeuwse beeldhouwer Adriaen de Vries kunnen verwerven.

Bernard Wientjes

“Haar grote internationale ervaring en netwerk onderstreept de wens van het Rijksmuseum zijn plaats in de mondiale wereld van kunst en cultuur te versterken.”
Bernard Wientjes, voorzitter Rijksmuseum Fonds

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top