vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Negen illegalen aangetroffen bij verbouwing winkel in Amsterdam
Negen illegalen aangetroffen bij verbouwing winkel in Amsterdam

Negen illegalen aangetroffen bij verbouwing winkel in Amsterdam

  • Nederland
  • Bij een controle bij de verbouwing van een kledingwinkel in het centrum van Amsterdam zijn dinsdagavond negen illegaal tewerkgestelde werknemers aangetroffen. De controle werd uitgevoerd door de Inspectie SZW en de Politie.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/02/negen-illegalen-aangetroffen-bij-verbouwing-winkel-in-amsterdam.html

Bewoners in de omgeving van de winkel die verbouwd wordt, hebben de afgelopen tijd geklaagd over geluidsoverlast van de bouwwerkzaamheden, vooral in de avonduren. Reden voor de Politie om samen met de Inspectie SZW een controle actie uit te voeren.

Tijdens deze actie, die gisteravond plaatsvond, werden op de bouwlocatie 80 werknemers aangetroffen. Voor negen werknemers waren geen tewerkstellingsvergunningen afgegeven. De negen werknemers kwamen uit Marokko, Mexico, Bolivia, Colombia en Roemenië. Door het ontbreken van geldige tewerkstellingsvergunningen zal de Inspectie SZW een boeterapport opmaken tegen het betrokken kledingbedrijf, de aannemers en onderaannemers.

De Inspectie controleert scherp op illegale arbeid omdat mensen die hier niet mogen werken, de banen innemen van reguliere werknemers. Bedrijven die zich schuldig maken aan illegale arbeid, veroorzaken oneerlijke concurrentie ten opzichte van bonafide ondernemingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top