donderdag, september 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / NETGEAR Nighthawk X10 gekozen tot beste Europese wifi-router

NETGEAR Nighthawk X10 gekozen tot beste Europese wifi-router

 • Nederland
 • Voor het tweede jaar op rij wint NETGEAR de eerste prijs in de categorie routers bij de European Hardware Awards. De Nighthawk X10 AD7200 Smart WiFi Router (R9000) was vorig jaar herfst de eerste - en snelste - router voor het streamen van media en instant backups.
 • V
 • info@netgear.nl

De European Hardware Awards zijn een initiatief van de European Hardware Association (EHA). Daarbij mogen meer dan honderd redacteurs stemmen op hun favoriete product. Zij werken bij de grootste en aan EHA gelieerde tech-media van Europa, zoals Hardware.Info (Benelux), CowCotLand (Frankrijk), Hardwareluxx (Duitsland), Hardware Upgrade (Italië), PurePC (Polen), Lab 501 (Roemenië), Geeknetic (Spanje), SweClockers (Scandinavië) en KitGuru (Verenigd Koninkrijk).

Videobestanden worden steeds groter nu de populariteit van 4K en Virtual Reality toeneemt. Het verplaatsen van die bestanden via het netwerk wordt daardoor een tijdrovende en uitdagende taak. Met de NETGEAR Nighthawk X10 Smart WiFi Router kunnen die bestanden snel worden verplaatst en, zodra ze op het netwerk zijn opgeslagen, worden benaderd. De router biedt snelle streaming in 4K-kwaliteit – ook naar apparaten op afstand – en is de eerste router waarop zonder tussenkomst van een pc Plex Media Server kan worden gedraaid.

Nighthawk X10 combineert een krachtige 1.7GHz Quad Core processor — de snelste ooit in een router voor thuisgebruik – met Quad-Stream Wave 2 wifi-architectuur en snelle 802.11ad wifi. Daarmee zijn draadloze gecombineerde snelheden van wel 7.2Gbps* te behalen. Met de nieuwste MU-MIMO-technologie kunnen gebruikers gelijktijdig streamen. 160MHz zorgt daarnaast voor dubbele wifi-snelheden op mobiele apparaten. Ten slotte is de Nighthawk X10 de eerste router voor thuisgebruikers die is uitgerust met een 10Gigabit-poort voor een bekabelde verbinding.

“We voelen ons zeer vereerd dat voor het tweede jaar op rij een Nighthawk-router is uitgeroepen tot Beste Router op de Europese markt! Vorig jaar was het de Nighthawk X6, en nu de Nighthawk X10”, zegt David Henry, senior vice president Connected Home bij NETGEAR. “We ontwerpen al onze producten zo dat ze de verwachtingen overtreffen en willen altijd zorgen voor de nieuwste technologische innovaties. We weten dat Nighthawk X10 de beste router op de markt is, dus geeft het veel voldoening om dat bevestigd te zien worden door technologische experts uit heel Europa.”

Belangrijkste functionaliteiten van de prijswinnende Nighthawk X10

 • AD7200 Quad Stream Wave2 wifi voor draadloze snelheden tot 4600+1733+800Mbps*
 • Snelste 60GHz 802.11ad wifitechnologie voor instant downloads, backups en minimale vertraging tijdens online gaming
 • Plex Media Server voor alle soorten media
 • Krachtige 1.7GHz Quad Core Processor voor 4K-streaming of VR-gaming
 • Antennes voor betere wifidekking en hogere snelheden
 • Zes Gigabit Ethernet LAN-poorten die in lijnaggregatiemodus werken om snel bestanden te verplaatsen (tot 2Gbps)
 • Twee SuperSpeed USB 3.0 poorten voor sneller streamen, backups en eenvoudige toegang tot opgeslagen media.
 • Automatische backup naar de cloud met Amazon Drive
 • NETGEAR® ReadyCLOUD® zorgt voor eenvoudige en veilige toegang tot USB-opslagapparaten
 • 10Gigabit poort voor razendsnelle backups en streaming vanaf NAS
 • MU-MIMO-functionaliteit voor gelijktijdige streaming van bestanden naar meerdere apparaten
 • Dynamische QoS prioriteert netwerkverkeer voor ononderbroken videostreaming via YouTube®, Net?ix® en andere diensten
 • Router is in te stellen vanaf Android of iOS met de NETGEAR® Up app
 • NETGEAR genie® app is een persoonlijk dashboard waarmee het thuisnetwerk op afstand is te monitoren, controleren en repareren

Prijzen en beschikbaarheid
De NETGEAR Nighthawk X10 AD7200 Smart WiFi Router is beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.


Thumbnail

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top