zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / SAN/NIHC 2014 congres: Neurostimulatie en Neurofeedback bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen
SAN/NIHC 2014 congres: Neurostimulatie en Neurofeedback bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen

SAN/NIHC 2014 congres: Neurostimulatie en Neurofeedback bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen

  • Nederland
  • Hersenonderzoek neemt een hoge vlucht. Nederland heeft internationaal een goede positie in dit veld. Dit biedt veel mogelijkheden voor toegepaste cognitie- en hersenwetenschappen en technologische innovaties. SAN2014 is een driedaags internationaal congres waar onderzoekers zich op de hoogte kunnen stellen van neuro-technologische ontwikkelingen. Ook journalisten met interesse in innovatie zijn van harte welkom.
  • SAN-NIHC2014-Proceedings_Final (4).jpeg
  • Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie
  • www.hersenenencognitie.nl
  • nihc@nwo.nl
  • Hersenonderzoek neemt een hoge vlucht. Nederland heeft internationaal een goede positie in dit veld. Dit biedt veel mogelijkheden voor toegepaste cognitie- en hersenwetenschappen en technologische innovaties. SAN2014 is een driedaags internationaal congres waar onderzoekers zich op de hoogte kunnen stellen van neuro-technologische ontwikkelingen. Ook journalisten met interesse in innovatie zijn van harte welkom. ---------------------------------------Niet voor publicatie---------------------------- Aanmelden media Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Onderaan staat het programma van het congres aangegeven. Voor aanmelding voor deze bijeenkomst of verzoeken voor een interview kunt u zich melden bij één van onderstaande contactpersonen. Meer informatie Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek / Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC) Communicatieadviseur Manoe Mesters Telefoon: 070 349 44 53 E-mail: m.mesters@hersenenencognitie.nl Onderzoeksinstituut Brainclinics Martijn Arns Mobiel: 06-48177919
  • SAN_Program_Final

Neurostimulatie en Neurofeedback bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen

Een prikkelend congres over de toepassingen van neurocognitief onderzoek

Het SAN/NIHC 2014 congres verkent nieuwe toepassingen door inzicht te verkrijgen in het functioneren van het brein. De bijeenkomst vindt plaats van 30 januari tot 2 februari in de Jaarbeurshal te Utrecht.  De Society of Applied Neuroscience (SAN) en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC) organiseren het internationale congres.

Op het congres zetten toponderzoekers uit het buitenland en een aantal Nederlandse sprekers hun onderzoek uiteen en gaan in op welke toepassingen zij voor mogelijk zien.

Topsprekers uit het buitenland zijn onder meer:

-       Niels Birbaumer

Deze toponderzoeker spreekt over Brein-machine interfaces – besturing van de computer door de hersenen – enerzijds voor locked in patiënten (ALS), anderzijds interessant voor de gamesindustrie.

-       Thomas Schlaepfer

Een wereld expert op het gebied van diepe hersenstimulatie, zal o.a. resultaten van zijn recente onderzoek laten zien, waar een nieuwe locatie in de hersenen is gestimuleerd bij depressie met 90% response (=erg hoog) met minder sterke stimulatie en effect binnen enkele dagen (in tegenstelling tot 2-4 weken voor antidepressiva).

-       John Gruzelier

Hij spreekt over het bereiken van optimale prestaties middels neurofeedback. Veel olympische sporters en andere sporters gebruiken tegenwoordig allerlei vormen van neurofeedback. Gruzelier zal spreken over de huidige stand van onderzoek naar optimale presentaties in de ‘Arts’, muzikale performance, dans e.d.

De Nederlandse sprekers zijn onder meer:

-       Andre Aleman

-       Renate de Groot

-       Peter Desain

-       Anne Roefs

-       Karin Roelofs

-       Odile van den Heuvel

-       Eric Vermetten

-       Eus van Someren

Meer informatie over het SAN/NIHC 2014 congres:

http://applied-neuroscience.org/index.php/san2014/home

Over het NIHC

Het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC) is een nationaal onderzoeksverband waarbinnen onder anderen taalwetenschappers, ICT-ers, psychiaters, neurologen, biologen, psychologen en pedagogen samen wetenschappelijk onderzoek doen naar de hersenen en hun invloed op menselijk gedrag en de maatschappij. Het NIHC streeft naar excellent onderzoek voor een beter begrip van hersenen en gedrag, maar ook naar toepassing van die onderzoeksresultaten binnen concrete maatschappelijke vraagstukken. Het Nationaal Initiatief wordt ondersteund en gecoördineerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

www.hersenenencognitie.nl

Over NIHC

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top