dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Nieuw Cyber Security Lab TNO voor integrale aanpak cyber-risico’s
Nieuw Cyber Security Lab TNO voor integrale aanpak cyber-risico’s

Nieuw Cyber Security Lab TNO voor integrale aanpak cyber-risico’s

  • Netherlands
  • Op 21 mei opent TNO in het bijzijn van ruim vijftig experts op het gebied van Cyber Security uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een nieuw Cyber Security Lab CSL. Dit Cyber Security Lab is optimaal ingericht om de uitdagingen in Cyber Security integraal en multidisciplinair aan te gaan. TNO biedt met het CSL veelbelovende cyber-innovatieprojecten naast haar bestaande expertise nu ook de technische faciliteiten en een veilige werkruimte.
  • TNO
  • http://www.tno.nl
  • info@tno.nl

In het CSL ontwikkelt TNO innovatieve oplossingen samen met relevante partijen om de digitale veiligheid op voorhand te verhogen en lessen te leren van actuele incidenten. Daarbij gaat de aandacht niet alleen naar de techniek maar ook naar de mens, de processen, de organisatie en de besturing.

De openingshandeling wordt in het bijzijn van Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof, verricht door Jan Willem Kelder, lid van de TNO Raad van Bestuur. De opening bestaat uit een symbolische ‘hack’ door twee jongens van negen jaar. Ter gelegenheid van de opening, debatteren kennisexperts uit de gouden driehoek ‘kennis-overheid-bedrijven’ over het vertrouwen in het realiseren van een secure cyberspace en wat hiervoor nodig is.

TNO innoveert voor een Secure Cyber Space

TNO streeft naar een Secure Cyber Space die geen criminaliteit kent, veerkrachtig en bestand tegen verstoringen is. Een Cyber Space die innovatie, de economie én de nationale veiligheid bevordert. TNO draagt hier multidisciplinair en al experimenterend met kennis en innovaties aan bij. Het CSL, een flexibele basisvoorziening die naar behoefte verder uitgebreid zal worden, is daarbij een essentiële veilige cyberomgeving om samen stap voor stap naar volwassen oplossingen te komen. TNO doet dat samen met partners uit de overheid, andere kennisinstituten en het bedrijfsleven.

Preventieve oplossingen in plaats van incident based paniek

Als een van de eerste nieuw te starten projecten in het Cyber Security Lab zal TNO samen met FOX-IT de Cyber Incident Experience’’ ontwikkelen. Managing Director van TNO Defence, Safety

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top