dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuw platform voor slechthorenden
Nieuw platform voor slechthorenden

Nieuw platform voor slechthorenden

  • Nederland
  • UnitEars is het nieuwe, verfrissende platform voor en door mensen met een gehoorprobleem. Een team van bloggers schrijft over hun dagelijkse problemen. Wij testen producten en en geven eerlijk advies!
  • Illustratie Unitears
  • UnitEars
  • www.unitears.nl
  • redactie@unitears.nl
  • PERSBERICHT UnitEars 26 januari 2015

Begin januari lanceerde Unitears haar website vol blogs van echte mensen met een gehoorprobleem. Hiermee hoopt UnitEars Nederland wakker te schudden. UnitEars geeft mensen met een gehoorprobleem een stem.

Nederland telt meer dan 2 miljoen inwoners met een gehoorprobleem. 2 Miljoen mensen, die dagelijks te maken krijgen met onzichtbare drempels omdat zij niet optimaal kunnen communiceren.

UnitEars gaat de problemen van deze grote groep mensen actief aan de kaak stellen.

“Er zijn verschillende sites voor mensen met gehoorproblemen. Wat ik miste, waren de echte ervaringsverhalen. Wie kan nou beter verwoorden hoe het is om met gehoorschade te leven dan mensen die daar mee leven? UnitEars is heel transparant. Wij laten onze bloggers bijvoorbeeld producten testen. Zij zullen eerlijk hun mening vertellen over de gebruikservaring. Heel belangrijk in een wereld waarin mensen vaak te weinig kennis hebben.”

Annika Schepers, oprichtster van Unitears, legt uit waarom zij startte met dit platform. In mijn werk bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in gehoor en geluid, kom ik vaak in contact met mensen die lijden aan de gevolgen van gehoorverlies. Ik vind het ongelooflijk dat zij helemaal niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er voor hen zijn. Mensen met een gehoorprobleem klagen vaak niet. Zij nemen hun beperking voor lief. Daardoor raken zij veel te vaak in een sociaal isolement. Stel je voor dat je in een restaurant geen goed gesprek kunt voeren, of je staat op een feestje en moet te vaak vragen om herhaling van wat er gezegd wordt. Dat voelt  ongemakkelijk. Mensen geven het op en blijven liever thuis.

UnitEars is gestart met 4 bloggers in heel verschillende levensfasen. De jongste blogger, Nikki is 10 jaar en komt uit Enschede. Nikki is slechthorend en draagt gehoortoestellen.

Een quote van Nikki: “Ik voel me soms uitgelachen, omdat ik dingen niet hoor.”

 “ Ik heb er regelmatig last van om anders te zijn.

Sandra van Bijsterveld, ook uit Enschede, is een actieve, zelfstandig ondernemer en kampt dagelijks met de gevolgen van tinnitus.
Zij schrijft: Soms vraag ik om herhaling en soms accepteer ik maar gewoon dat ik iets niet heb verstaan.”

Annika vertelt verder: “In mijn werk zie ik dat landen als Duitsland, Engeland en Zweden al veel verder zijn op het gebied van gehoorhulpmiddelen. Nederland noemt zich vooruitstrevend maar laat het op het gebied van gehoor nog best afweten. Annika is bevlogen. “Gehoorproblemen zijn er wel degelijk maar worden afgedaan als niche. Zeer onterecht, het is de grootste groep mindervalide mensen in Nederland en Europa.”

UnitEars gaat zich actief inzetten voor deze grote groep. “Samen kunnen we onze stem laten horen. Dan moet er uiteindelijk wel naar ons geluisterd worden.”

Het platform is te vinden op www.unitears.nl

Over UnitEars

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top