vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Nieuw portaal voor informatie over Europees en Nederlands Milieubeleid
Nieuw portaal voor informatie over Europees en Nederlands Milieubeleid

Nieuw portaal voor informatie over Europees en Nederlands Milieubeleid

  • Europa
  • Per 1 maart is informatie over het Europese en Nederlandse milieubeleid nog makkelijker te vinden. Via de website van Kenniscentrum InfoMil is een handboek beschikbaar over de milieuwetgeving van de Europese Unie en de uitvoering daarvan in Nederland: ‘Handboek EU Milieubeleid en Nederland’. Het digitale handboek is bedoeld voor een brede doelgroep: van milieudeskundigen tot geïnteresseerde burgers.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/03/nieuw-portaal-voor-informatie-over-europees-en-nederlands-milieubeleid.html

Op de website van Kenniscentrum InfoMil (onderdeel van Rijkswaterstaat) zijn per beleidsterrein de hoofdzaken van de Europese en de Nederlandse milieuregelgeving en milieubeleid te vinden. De indeling is gebaseerd op de EU-wetgeving. Het boek meldt ook belangrijke jurisprudentie. Toch is het niet puur een juridisch naslagwerk; het besteedt eveneens aandacht aan de achtergronden van het beleid en de bereikte resultaten.

De publicatie legt een verbinding tussen het Europese én het Nederlandse beleid en de regelgeving. Andere informatiebronnen over deze onderwerpen handelen meestal óf over het Europese óf over het Nederlandse milieubeleid.

Het handboek is gebaseerd op het ‘Manual of European Environmental Policy’ van het Institute for European Environmental Policy in Londen. In 2002 is de Nederlandse versie voor het eerst gepubliceerd. De afgelopen jaren is die verder uitgebreid. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM; Vrije Universiteit), het T.M.C. Asser Instituut, en het Amsterdam Centre for Environmental Law and Sustainability van de Universiteit van Amsterdam (ACELS; Universiteit van Amsterdam) het oude handboek vernieuwd. Aangezien ontwikkelingen in milieubeleid- en regelgeving niet stilstaan, wordt het voortaan regelmatig herzien.

De publicatie voorziet in een behoefte: de website EU-milieubeleid.nl waar het handboek tot heden te vinden was, trekt per maand tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers. De verwachting is dat door de gebruiksvriendelijkere omgeving van de InfoMil-website nog meer mensen gebruik zullen maken van de informatie die de publicatie biedt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top