woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Nieuw Snor-boek: Make Your Own
Nieuw Snor-boek: Make Your Own

Nieuw Snor-boek: Make Your Own

  • Nederland
  • Natuurlijk kun je alledaagse (voedings)middelen zoals kaas, mosterd en appelstroop bij de supermarkt kopen, maar het is ook heel leuk én duurzaam om ze zelf te maken. En je wordt er nog gelukkig van ook, zo blijkt uit onderzoek. Hoe je een varken houdt, yoghurt maakt en nog veel meer zelf maakt, lees je in het aanstekelijk geschreven boek Make your Own. Make your Own verschijnt op 25 mei 2016 bij Uitgeverij Snor.
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • info@uitgeverijsnor.nl

Zelf boeren

Het boek Make your Own begint met een deel over zelf boeren, ook in de stad. Want om te kunnen moestuinieren heb je geen grote tuin nodig, het kan al op een vierkante meter. Met de oogst uit je moestuin maak je onder andere je eigen jam, likeur, pesto, olie en ketchup. In het prachtig vormgegeven boek, vol illustraties en stappenplannen, vind je ook tips over hoe een schaap of een varken te houden. Hoe je van de wol van dat schaap een trui breit. Van de melk van de koe boter of yoghurt maakt. Ook al heb je geen koe in je eigen weiland staan, die boter of yoghurt maken kan wel, want die wol hoeft niet per se van je eigen schaap te komen, die kun je spinnen van wol die je bij de kinderboerderij hebt opgehaald.

Ontzag

Makkelijk is het zeker niet om je eigen spullen te produceren. Ook zeker niet altijd goedkoop. Maar leuk is het wel! En ook al lukt het niet om alles zelf te maken, je weet na het lezen van het boek – en wat dingen te proberen – wel hoe het werkt. Alleen al daardoor krijg je ontzag voor producten die anderen hebben gemaakt. Je wordt je bewuster van de herkomst van producten en bent minder geneigd veel weg te gooien als je weet wat het tijd en moeite het heeft gekocht om te produceren. Uit onderzoek (Richard Sennett) blijkt dat het maken van concrete voorwerpen de mens meer voldoening geeft en gelukkiger maakt dan de taken die bij een gemiddelde kantoorbaan komen kijken.

Over de makers

Annemarieke Piers en Claudette Halkes schreven samen dit boek. Ze werkten eerder mee aan de boeken Zelfgeoogst, Zelfgeboerd, Zelfingemaakt en Fred en Wilma in de Vinexwijk. Zij vormen daarnaast samen de directie van Uitgeverij Snor, die zij hebben opgericht in 2006. Prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot maakte het ontwerp en de vormgeving van het boek, met medewerking van illustrator Caroline van Pelt. Uitgeverij Snor en Studio Boot maakten al verschillende boeken samen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top