donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe Convo Lights app optimaliseert belbeleving voor doven en slechthorenden door baanbrekende verlichtingstechnologie van Philips HUE
Nieuwe Convo Lights app optimaliseert belbeleving voor doven en slechthorenden door baanbrekende verlichtingstechnologie van Philips HUE

Nieuwe Convo Lights app optimaliseert belbeleving voor doven en slechthorenden door baanbrekende verlichtingstechnologie van Philips HUE

 • Nederland
 • Ringtonen van licht identificeren bellers; beeldscherm optimaal verlicht voor zien van gebarentaal
 • CL_03-160px
 • Koninklijke Philips Electronics N.V.
 • http://www.philips.nl
 • nanda.huizing@philips.com
 • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140929-Nieuwe-Convo-Lights-app-optimaliseert-belbeleving-voor-doven-en-slechthorenden-door-baanbrekende-verlichtingstechnologie-van-Philips-HUE.wpd#.VClNJvl_vHk

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend op het gebied van verlichting, introduceert de Convo Lights App voor Philips Hue – het web-ondersteunde LED-verlichtingssysteem voor de thuisomgeving. De app stelt doven en slechthorenden in staat te “horen” door middel van licht. Gebruikers ontvangen gepersonaliseerde ringtonen van licht zodat ze inkomende bellers gemakkelijk kunnen identificeren. Bovendien wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast zodat gebarentaal beter zichtbaar is. Dit geeft een nieuwe dimensie aan de zintuiglijke ervaring van doven en slechthorenden.

De app van Convo, een bedrijf gespecialiseerd in video-telefoon-en vertaaldiensten voor de dovengemeenschap, is tot stand gekomen dankzij het innovatieve open software platform van Philips Hue. Sinds de lancering vorig jaar zijn door externe ontwikkelaars wereldwijd bijna 200 apps ontwikkeld.

“De innovatieve technologie van Hue biedt ongekende mogelijkheden voor doven en slechthorenden”, aldus Jarrod Musano, CEO van Convo. “De verbeterde visuele omgeving en beleving verbetert hun connectiviteit sterk en geeft tegelijkertijd meer vertrouwen en rust omdat ze bijvoorbeeld geen belangrijke telefoontjes meer hoeven te missen.”

Na het succes van Convo Lights, wordt nu samen met Philips gewerkt aan meer toepassingen voor doven en slechthorenden in de woonomgeving, waaronder lichtwaarschuwingen voor deurbellen en rookmelders.

Jeroen De Waal, general manager voor Connected Lighting for the Home bij Philips Lighting: “Vanaf het begin hebben we Philips Hue ontwikkeld als een open systeem om het heel eenvoudig te maken voor ontwikkelaars om apps te ontwikkelen. De open API is keer op keer verbeterd; onlangs won het de prijs voor ‘Top API voor Internet of Things’ op het prestigieuze Digital Accelerator Awards evenement in San Francisco. We hadden nooit voorzien dat Philips Hue als een instrument voor de dovengemeenschap zou kunnen dienen. Het is geweldig dat we samen met Convo hebben kunnen werken aan technologie die het leven van deze mensen echt verrijkt.”

Specificaties Convo app

Convo biedt Video Relay Services (VRS) aan waarmee doven en slechthorenden via de telefoon en een real-time doventolk kunnen communiceren met horende mensen.

De nieuwe app verbindt de verlichtingstechnieken en functies van Philips Hue met Convo Mobile VRS, zodat functies die voorheen niet beschikbaar waren voor de dovengemeenschap nu wel mogelijk zijn:

 • Lichtwaarschuwingen stelt mensen in staat om inkomende videogesprekken te zien
 • Gepersonaliseerde lichtringtonen maken onderscheid tussen bellers
 • Meldingen via licht geven gemiste oproepen aan
 • Optimale verlichting zorgt voor verbeterde communicatie met de doventolk

Over Philips Hue

Philips Hue is het persoonlijke draadloze verlichtingssysteem van Philips. Lampen kunnen eenvoudig via een smartphone of tablet bediend worden (iOS-en Android-apparaat). Het systeem biedt eindeloze mogelijkheden en gemakkelijke personalisatieopties om creatief met licht om te gaan in woningen al naar gelang uw lifestyle.

Vooralsnog is de Convo app alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Dankzij het succes van de app is het bedrijf van plan om haar diensten verder uit te breiden. De Convo app zal te zien zijn tijdens de Philips Innovation Experience in Eindhoven op 29-30 september en 1 oktober.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top