dinsdag, juni 22, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nieuwe editie Roosendaals kunstfenomeen
Nieuwe editie Roosendaals kunstfenomeen

Nieuwe editie Roosendaals kunstfenomeen

  • Nederland
  • Tijdens expositie 'EYE-CANDY 7' presenteren 13 professionele kunstenaars hun diverse en bijzondere werk op maar liefst 1150m2 in het centrum van het Brabantse Roosendaal. De officiële en feestelijke opening zal op zondag 15 maart plaatsvinden om 14:00 op de Markt 39.
  • Poster-EYE-CANDY-7-web-groo
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • ‘Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ Professioneel beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan heeft sinds september 2012 een 1150m2 groot pand als atelier en expositieruimte in gebruik in het centrum van het Brabantse Roosendaal. Samen met haar man Patrick Roelofs, die de exposities regelt en de contacten onderhoudt met de exposerende kunstenaars, runnen zij deze ruimte met heel veel passie en plezier. Anita gebruikt de ruimte voornamelijk als atelier om haar schilderijen te creëeren. Iedere 3 maanden is er weer een nieuwe en bijzondere expositie met kunstwerken van nieuwe en talentvolle gastkunstenaars bij ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’. Veel bezoekers zijn van mening dat deze expositieruimte een grote 'culturele aanwinst' is voor Roosendaal en omstreken en zeker een bezoek waard. In de volksmond al ‘de Kunsthal van Roosendaal’ genoemd. Omdat Anita Ammerlaan ook elders haar werk exposeert, is het Atelier en Expositieruimte tijdens vernissages en andere kunstevenementen gesloten. In de rubriek ‘Agenda exporuimte’ op haar website kunt u bekijken op welke data de ruimte geopend is. De ruimte is van vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken tussen 12:00 en 17:00, indien u graag op een andere dag een bezoek wilt brengen aan de ruimte kunt u contact opnemen met Anita Ammerlaan of Patrick Roelofs om een afspraak te maken. Bezoekadres: Markt 39 in Roosendaal(nb). Een afspraak maken kan via: info@anitaammerlaan.com Website: www.anitaammerlaan.com
  • Persbericht - Expositie Eye-Candy 7 in Roosendaal

OPENING-WEB

Op zondag 15 maart opent in Roosendaal de zevende editie van de bijzondere kunstexpositie Eye-Candy. Maar liefst dertien professionele kunstenaars tonen vanaf dan drie maanden lang hun diverse werk in Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan.

De omvang van de aan de Markt gelegen expositieruimte staat toe dat alle 13 deelnemers ruim baan krijgen om kunst te tonen. De genres en stijlen lopen ver uiteen. De twaalf Nederlandse en één Costa Ricaanse kunstenaars presenteren olie- en acrylverfschilderijen tot 3D-objecten en sculpturen van verschillend materiaal. Houten sculpturen, schilderingen op diverse  ondergronden, voorwerpen van keramiek, glas, staal en kunststof; al het mogelijke is gebruikt voor een oogstrelende collectie.

De expositie gaat feestelijk van start op zondag 15 maart. De officiële opening wordt die dag om 14:00 verricht door Jeroen Hageman en Gül Tevkir van D66, lid respectievelijk kandidaat-lid van Provinciale Staten Noord-Brabant. Alle kunstenaars zijn aanwezig voor uitleg over hun werk. Het duo Pretty Good Girl brengt een live-mix ten gehore van pop, folk en country. Op 7, 8 en 14 maart wordt al een ‘preview’ van Eye-Candy 7 gegeven.

Eye-Candy 7 is de nieuwste editie van een reeks exposities die is uitgegroeid tot een kunstfenomeen in de regio. De organisatie ligt in handen van kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de 1150m² grote expositieruimte aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten.

Exposanten Eye-Candy 7:

Rick Lelieveld – www.rick-lelieveld.nl – info@rick-lelieveld.nl (schilderijen)
Peter Vial – www.petervial.nl -  info@petervial.nl (3D-mozaïek)
Marijke Ardon – www.marijkeardon.nl – info@marijkeardon.nl (schilderijen)
Erika Stanley – www.arterika.com – erika@arterika.com  (schilderijen en 3D-objecten)
Frans Kegels – www.franskegels.com – beelden@franskegels.nl ( 3D staal&glas)
Bart Ensing – www.deverbeelding-online.nl – deverbeelding@online.nl (houten sculpturen)
Loes Müller – www.kunstuitdepolder.nl – loesklaus@kpnmail.nl (3D in lood en keramiek)
Adrienne Kusters – www.adriennekusters.nl – adriennexuan@hotmail.com (chinese waterverf op rijstpapier)
Ineke Duyndam – www.inekeschilderijen.nl – info@inekeschilderijen.nl (schilderijen)
Patrick Cornelis – www.patrickcornelis.nl – pmc.cornelis@hetnet.nl (stenen sculpturen)
Sylvia Verhoeven – www.sylvia-verhoeven.nl – sylvia@sylvia-verhoeven.nl (stenen sculpturen)
John Sprengers – www.johnsprengers.nl – artefact@hetnet.nl (schilderijen)
Anita Ammerlaan – www.anitaammerlaan.com – info@anitaammerlaan.com (schilderijen)

Locatiegegevens:

Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Bezoekadres: Markt 39 in Roosendaal

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top