woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nieuwe Entree Van Gogh Museum
Nieuwe Entree Van Gogh Museum

Nieuwe Entree Van Gogh Museum

  • Nederland
  • Vandaag is op het Amsterdamse Museumplein het laatste onderdeel van de enorme staalconstructie voor de Nieuwe Entree van het Van Gogh Museum ingehesen. Hiermee begint de Nieuwe Entree zijn vorm te krijgen en zijn de contouren duidelijk zichtbaar. De glazen uitbreiding van het museum wordt een hoogstandje van constructief glas, waardoor het Van Gogh Museum nog meer uitstraling zal krijgen op het Amsterdamse Museumplein. De Nieuwe Entree zal zomer 2015 klaar zijn.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=352967&lang=nl

Toelichting

Het open en transparante glazen entreegebouw zal bestaan uit de allernieuwste, technische state of the art glasconstructies, uitgewerkt en gerealiseerd door het hierin gespecialiseerde bedrijf Octatube. Het gaat om 650 m² koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter. De nu geplaatste stalen constructie is ontworpen als de drager van het glazen dak en de gevel. De montage van de glazen panelen start in september.

Het schetsontwerp komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates. De verdere uitwerking van dit ontwerp door Hans van Heeswijk toont hoe de Nieuwe Entree een verrassend nieuw geheel vormt met de tentoonstellingsvleugel.

Achtergrond informatie

Door de verplaatsing van de hoofdentree van het Van Gogh Museum naar het Museumplein ontstaat er een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw. De Nieuwe Entree maakt het ook mogelijk om meer bezoekers (nu ruim 1,5 miljoen bezoekers op jaarbasis) te ontvangen en optimaal te bedienen.

Persbijeenkomst

In september zal een persbijeenkomst naar aanleiding van de Nieuwe Entree van het Van Gogh Museum plaatsvinden (met mogelijkheid tot fotografie en interviews). Meer informatie hierover volgt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top