zondag, mei 31, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Nieuwe EU-sancties tegen Krim
Nieuwe EU-sancties tegen Krim

Nieuwe EU-sancties tegen Krim

  • Internationale
  • De Europese Unie heeft zoals verwacht nieuwe sancties ingesteld die investeringen en handel op de Krim moeten bemoeilijken. Daarmee wil Brussel laten blijken dat het annexatie van het Oekraïense schiereiland door Rusland niet accepteert, liet de EU donderdag weten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjptj08r2zwh/nieuws/nieuwe_eu_sancties_tegen_krim?ctx=vhshnf7snxu9&start_tab0=10&tab=0

Vanaf aanstaande zaterdag mag er door Europese bedrijven niet meer worden geïnvesteerd in de Krim. De bedrijven mogen ook geen vastgoed kopen op het schiereiland, noch mogen ze daar gevestigde bedrijven financieren. Ook mogen de transport-, telecom- en energiesector geen goederen meer leveren aan de Krim of bedrijven die daar gevestigd zijn. Ook het winnen van olie, gas en grondstoffen is verboden.

De haven van Sebastopol wordt bovendien verboden gebied voor Europese cruiseschepen, tenzij de nood aan de man is en dit de enige optie is om aan land te komen. De steden rond de Zwarte Zee zijn een zeer populaire bestemming bij toeristen.

De nieuwe sancties komen bovenop eerdere maatregelen, die in juli werden ingesteld. Daardoor werd het al moeilijker om te investeren in bepaalde economische sectoren en in infrastructuur op de Krim. De sancties moeten vooral Rusland treffen.

De unie nam eerder ook al strafmaatregelen tegen Rusland wegens zijn bemoeienis met buurland Oekraïne en de illegale annexatie van de Krim. Zo heeft zij onder meer een zwarte lijst opgesteld met personen en bedrijven waarvan tegoeden in de EU werden bevroren en die de EU niet in mogen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top