vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe huisstijl voor De Nederlandsche Bank
Nieuwe huisstijl voor De Nederlandsche Bank

Nieuwe huisstijl voor De Nederlandsche Bank

  • Nederland
  • De Nederlandsche Bank heeft een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. Deze nieuwe huisstijl past bij de huidige missie en ambities van DNB. En moet bijdragen aan een grotere herkenbaarheid en zichtbaarheid van de centrale bank en toezichthouder.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2014/dnb311440.jsp

Het nieuwe logo bestaat uit een koningsblauw vlak met daarin de volledige naam: De Nederlandsche Bank. Het gebruik van de volledige naam benadrukt de afkomst van de centrale bank binnen het internationale speelveld waarin het opereert. De ‘sch’ in de naam is bewust behouden en onderstreept de geschiedenis en het erfgoed van de 200 jarige centrale bank.

Het oude logo ontstond na de fusie van DNB met de Pensioen en Verzekeringskamer (PVK) in 2004, waarbij de bestaande logo’s en huisstijlen werden gecombineerd. Deze huisstijl was echter nogal beperkt qua vormgeving en onvoldoende toegerust op onder andere digitale ontwikkelingen van communicatiemiddelen. In de loop der jaren zijn er daarom vele aanvullingen op de huisstijl ontworpen en raakte de huisstijl geleidelijk versnipperd. Dit ging ten koste van de herkenbaarheid.

Met de nieuwe huisstijl wil DNB beter herkenbaar zijn als afzender via alle uitingen. Ook verwacht DNB met de nieuwe huisstijl efficiënter te kunnen werken. Door standaardisatie zal er minder ontworpen hoeven worden. Daarbij wordt er gestreefd naar meer digitalisering en minder print. De nieuwe huisstijl is ontworpen door het ontwerpbureau Total Identity uit Amsterdam.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top