woensdag, januari 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Nieuwe impuls voor goed bestuur in de zorg
Nieuwe impuls voor goed bestuur in de zorg

Nieuwe impuls voor goed bestuur in de zorg

  • Nederland
  • Met het nieuwe beleidskader “Goede zorg vraagt om goed bestuur” geven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), een nieuwe impuls aan de beleidsagenda voor goed bestuur in de zorg. Die agenda gaat onder andere over nieuwe regulering door de zorgsector zelf, zoals het aanscherpen van de zorgbrede governancecode en de accreditatie van zorgbestuurders en toezichthouders. In het beleidskader gaan de bewindspersonen onder andere in op wat de overheid van bestuurders en interne toezichthouders in de zorg verwacht en ook wat de rol is van de externe toezichthouders in de zorgsector zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Slagvaardiger ingrijpen IGZ bij falende zorgbestuurders

In “Goede zorg vraagt om goed bestuur” staat ook dat de IGZ slagvaardiger kan ingrijpen wanneer de kwaliteit en veiligheid van de zorg door bestuurlijk falen in gevaar komt. De IGZ krijgt het mandaat om namens de minister een aanwijzing te geven die ertoe moet leiden dat goede zorg wordt geleverd. De inhoud van de aanwijzing kan variëren maar in het uiterste geval kan de zorginstelling de opdracht krijgen om een bestuurder te vervangen.

Gezamenlijk toezichtkader IGZ en NZa

In het voorjaar van 2016 komen de IGZ en de NZa met een gezamenlijk toezichtkader waarin zij hun taak en rol ten aanzien van de bestuurlijke verantwoordelijkheid in de zorg nader uitwerken en toelichten. De inspecties willen daarmee hun optreden meer transparant, eenduidig en voorspelbaar maken.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top